Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Novenă la Sfânta Maria, Fecioara săracilor (Ziua a III-a)

 
Novenă la Sfânta Maria, Fecioara săracilor (Ziua a III-a)
  • 08 Aug 2017
  • 3218

Aflându-ne în Postul Adormirii Maicii Domnului, în perioada 6-14 august vă propunem novena către Sfânta Maria, Fecioara săracilor.

Ziua a treia

Meditația

Sfântă Fecioară a Săracilor, alină-i pe cei bolnavi!

 

Doamna noastră, Maica Mântuitorului, Maica lui Dumnezeu, Fecioară a Săracilor, Tu ştii cât de mult doresc să obţin harul pe care-l implor de la bunătatea ta şi pentru care fac această novenă. Te rog stăruitor, dobândește-mi acest har!

Tu ai spus la Banneux-Notre-Dame, când ai condus-o pe fetiţă a doua oară la izvor: „Eu vin să-i alin pe cei bolnavi”.

Deci Tu vii să-l alini pe cel pentru care mă prostern la picioarele tale, căci el este bolnav. Oare nu suntem cu toţii bolnavi, dacă nu trupeşte, atunci cu siguranţă sufleteşte?! Păcatul venial (lesne iertător) nu este oare o boală înspăimântătoare?! Şi cine este lipsit de acest păcat?

Tu eşti bună şi compătimitoare. Inima ta de Mamă nu poate suporta să-și vadă copilul nenorocit. De îndată ce el îţi arată mizeria trupului său doborât de boală, Tu te apleci cu milă asupra lui şi-l alini.

Tu nu vindeci întotdeauna boala, dar îl alini întotdeauna pe bolnavul care te imploră.

Adesea, boala trupului este un bine pentru sufletul penitentului. Ea îi dă ocazia să reflecteze, îi deschide ochii. Ea îl învaţă, poate cu asprime, că fericirea nu este din lumea aceasta şi că nu trebuie să se aştepte să o găsească în bunurile pământeşti. Şi totuşi, bolnavul și-a pus în acestea toate speranţele sale.

Odată ce a primit şi a înţeles învăţătura, boala nu mai este atât de greu de suportat; bolnavul este uşurat.

Sfântă Fecioară a Săracilor, alină-i pe cei bolnavi!

Atâta timp cât existăm, suferim cu toţii de cea mai crudă boală: păcatul venial.

Acest păcat venial, comis din nefericire cu atâta uşurinţă, cauzează sufletului un rău atât de mare! Cine i-ar înţelege toată oroarea ar prefera să piardă toate bunurile, situaţia, sănătatea, ar prefera să-şi vadă ochii scoşi, mâinile şi picioarele amputate, ar prefera să-şi piardă viaţa mai degrabă decât să comită fie şi un singur păcat venial.

Şi totuşi, de câte ori n-am auzit spunându-se: acesta nu este decât un păcat uşor! Iar eu, dacă n-am spus-o în mod explicit, n-am gândit oare adesea în acest fel? Oare faptele mele de pe parcursul zilei nu dovedesc că acord foarte puţină importanţă gravităţii păcatului venial? Nu trebuie să-mi fac iluzii: sufletul meu este foarte bolnav!

Sfântă Fecioară a Săracilor, alină-i pe cei bolnavi; alină sufletele bolnave de păcatul venial, fă-le să înţeleagă trista lor stare, inspiră-le o sinceră părere de rău şi stârneşte în ele o profundă oroare de păcatul venial, pentru ca să nu se mai facă niciodată vinovate de el.

Sfântă Fecioară a Săracilor, alină-i pe cei bolnavi!

 

Rugăciunea

Fecioara săracilor, condu-ne la Isus, Vindecătorul bolnavilor!

 

Câte dureri fac să sufere trupul, câte slăbiciuni îmbolnăvesc sufletul, câtă necurăţie şi ură domnesc în lume!

O, dulce Fecioară a Săracilor, care ai venit să-i vindeci pe cei bolnavi, eliberează-ne de toate relele care ne întristează şi dobândeşte-ne sănătate şi putere spirituală, ca să putem alerga pe calea virtuţilor şi prin trăirea noastră, să-i putem atrage şi pe alţii. Amin.

Tatăl nostru..., Născătoare..., Mărire Tatălui...

 

Știri din aceeași categorie