Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Nu își reneagă credința creștină și moare în închisoare

 
Nu își reneagă credința creștină și moare în închisoare
  • 22 Aug 2017
  • 2619

Un alt martir în Pakistan. De această dată este vorba despre un bărbat de 38 de ani, pe nume Indaryas Ghulam, care a murit pe data de 13 august 2017, în închisoarea din Lahore. Împreună cu alți 41 de creștini, omul a fost privat de libertate, deoarece a fost acuzat că a participat la linșarea a doi musulmani. Episodul ar fi avut loc după atacurile asupra celor două biserici din Youhanabad care, în martie 2015, s-au soldat cu 19 morți și peste 70 de răniți.

Lui Ghulam, ca și celorlalți prizonieri, i s-ar fi oferit libertatea dacă s-ar fi convertit la islam. Omul a refuzat să renege credința sa creștină. Acum, creștinii au ieșit în stradă pentru a protesta. Indaryas și-a lăsat soția alături de cele trei fiice de 12, 10 și 6 ani.

În Pakistan, viața nu este una ușoară pentru minoritățile religioase, mai ales datorită „legii privind blasfemia”, care a dus la condamnarea multor creștini. Printre aceștia se află și Asia Bibi, torturată, în închisoare din anul 2009 și condamnată la moarte.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:it.radiovaticana.va