Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

„Nu ai voie să porți cruce”. Povestea fetiței creștine dată în îngrijire unei familii musulmane

 
„Nu ai voie să porți cruce”. Povestea fetiței creștine dată în îngrijire unei familii musulmane
  • 31 Aug 2017
  • 4049

Respectul pentru creștinism? Pentru o parte a lumii musulmane este încă o opțiune. Și acest lucru este demonstrat de un caz care a avut loc la Londra.

Protagonista este o fetiță creștină, încredințată de serviciile sociale ale districtului Tower Hamlets, una dintre cele mai multiculturale zone ale metropolei, la două familii de musulmani, în ciuda opoziției părinților.

Fetița a povestit că de îndată ce a ajuns în casa acestora, i-au luat imediat lănțișorul cu cruce de la gât și i-au interzis să mai mănânce felul de mâncare preferat, spaghete carbonara, cadoul primit de la mama sa înainte de plecare. „Aici este interzis să se consume bacon, deoarece este carne de porc”, i-au explicat.

De asemenea, i-au spus că Sărbătoarea Crăciunului este „proastă”, iar femeile din Europa sunt „alcoolice”. Într-una dintre case, mama purta un văl (niqab), iar în cealaltă mama purta o burka, ambele acoperind complet chipul celor două femei.

Știrea a fost dată în exclusivitate de cotidianul The Times (28 august). Un supraveghetor al serviciilor sociale, sub anonimat, a povestit că fetița plânge și cere să nu se mai întoarcă în casa acelor familii, deoarece „nu vorbește engleza”.

Totuși, legea cere ca, în alegerea îngrijitorilor, trebuie să se țină seama „de religie, limbă, cultură și de rasă”. Acest lucru a fost certificat de „Children's Act", în anul 1989.

Autoritățile din Tower Hamlets s-au limitat să declare pentru Daily Telegraph (28 august) că familiile îngrijitoare sunt formate pentru a respecta identitatea culturală a copiilor, nedorind să comenteze pentru moment, episodul lipsit de respect față de identitatea religioasă a fetiței.

 

Traducere: Liviu Ursu

 

 Sursa:it.aleteia.org