Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Album Foto: Sfânta Liturghie bizantină celebrată la Iași cu ocazia CER

 
Album Foto: Sfânta Liturghie bizantină celebrată la Iași cu ocazia CER
  • 20 Sep 2017
  • 3388

În perioada 18-20 septembrie 2017, se desfăşoară la Iaşi Conferinţa Episcopilor din România (CER).

Conferinţa Episcopilor din România, instituţie bisericească permanentă,  a luat fiinţă la 16 martie 1991 şi îi reuneşte pe toţi episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România. Aceasta este un instrument de colegialitate, menit să-i ajute pe episcopii unui teritoriu să desfăşoare cât mai cu folos slujirea lor. Episcopii catolici din România se întrunesc de două ori pe an în sesiune obişnuită, primăvara şi toamna.

În România sunt 16 episcopi, şase dieceze romano-catolice şi şase eparhii greco-catolice. Preşedintele şi vicepreşedintele conferinţei episcopilor sunt aleşi pe baza alternanţei celor două rituri. Actualul preşedinte este ES card. Lucian Mureşan, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, iar vicepreşedinte este ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti.

 

Sesiune plenară de la Iași este onorată de prezenţa ambasadorului Vaticanului la Bucureşti, arhiepiscopul Miguel Maury Buendía - nunţiu apostolic în România şi Republica Moldova, şi de prezenţa Mons. Dario Vigano - prefect al Secretariatului pentru Comunicaţii Sociale al Sfântului Scaun. De asemenea, la acest eveniment participă şi episcopul romano-catolic de Chişinău, Excelenţa Sa Anton Coşa.

Munca de reflecţie se împletește zilnic cu rugăciunea şi cu celebrarea Sfintei Liturghii. Marţi, 19 septembrie, la ora 7.30, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină", s-a celebrat Sfânta Liturghie în rit bizantin. Albumul foto poate vizualizat AICI.

 

Foto: Adrian CubaSursa:ercis.ro