Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Rugăciunea Papei pentru victimele cutremurului din Mexic

 
Rugăciunea Papei pentru victimele cutremurului din Mexic
  • 22 Sep 2017
  • 1728

Sfântul Părinte și-a exprimat apropierea față de victimele cutremurului de 7,1 grade pe scara Richter care a avut loc pe 19 septembrie în capitala Mexicului. Potrivit unui bilanț provizoriu, peste 240 de persoane și-au pierdut viața. Impresionante, pagubele materiale.

Zeci de edificii s-au prăbușit, în timp ce peste patru milioane de clădiri au rămas fără curent electric. Imediate, operațiunile de salvare. Printre știrile consolatoare de la ultimul seism se află și salvarea unei fetițe care a rămas blocată sub dărâmăturile unei școli. Din păcate, pentru 36 de colegi ai fetiței nu mai era nimic de făcut. O adevărată dramă a avut loc și la o biserică din Ciudad de Mexico, unde se celebra un botez: 11 persoane au murit, inclusiv noul născut, sub dărâmăturile lăcașului de cult.

La finalul audienței generale de miercuri, 20 septembrie, papa Francisc a transmis un mesaj de apropiere față de poporul mexican și a promis sprijinul rugăciunilor sale. „Un cutremur înfricoșător a lovit Mexicul – am văzut că există numeroși mexicani astăzi printre voi – provocând numeroase victime și daune materiale”, a spus papa la audiența generală. „În aceste momente de durere, vreau să-mi exprim apropierea și rugăciunea mea față de întreaga populație mexicană. Să înălțăm cu toții împreună rugăciunea noastră la Dumnezeu ca să-i primească la sânul său pe cei care și-au pierdut viața și să-i întărească pe cei răniți, rudele lor și toți cei evacuați. Să ne rugăm, de asemenea, pentru întregul personal de serviciu și echipele de salvare care vin în ajutorul persoanelor afectate. Maica noastră, Fecioara Maria de la Guadalupe, să fie aproape cu multă afecțiune față de scumpa națiune mexicană!”.

Înainte de mesajul Sfântului Părinte, întreaga Biserică catolică din Mexic, printr-un comunicat al Conferinței episcopale, și-a exprimat apropierea față de cei afectați într-un moment atât de greu pentru populație. „Încă o dată”, se afirmă în comunicatul de presă, „suntem martorii solidarității poporului mexican, atent la suferințele fratelui. Mii de mâini au format lanțuri de viață pentru a ajuta, a dona alimente și a oferi un bob de grâu în fața acestei situații de urgență. Astăzi, mai mult ca oricând, invităm poporul lui Dumnezeu să se unească în solidaritate pentru frații noștri care suferă din cauza diverselor calamități ce s-au abătut asupra țării noastre”.

Conferința episcopală mexicană a activat propriile instituții de caritate pentru a veni în ajutorul celor afectați de cutremur. „Să ne rugăm”, se mai afirmă în nota de presă, „pentru ca Maica noastră, Fecioara Maria de la Guadalupe, să ne aducă mângâiere și ca, prin mijlocirea ei, să ne ajute și să ne întărească în reconstrucția patriei noastre”. În acest sens, Biserica catolică din Mexic a organizat o colectă națională, ce urmează să se desfășoare în toate parohiile, sâmbătă 23 și duminică 24 septembrie. „Nu încape îndoială”, scriu episcopii catolici mexicani, „că atunci când dintr-un rău facem să iasă la suprafață ocazia de a face un bine, inima se reînnoiește și devine mai mare”. Între timp, episcopii au pus la dispoziție parohiile și seminariile pentru primirea celor rămași fără adăpost și au cerut preoților să ofere sprijinul spiritual și psihologic pentru toți cei care au avut de suferit de pe urma cutremurului.

(rv - A. Dancă)Sursa:ro.radiovaticana.va