Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Mons. Gollnisch, Directorul General al Asociației l’Oeuvre d’Orient, în vizită la Blaj

 
FOTO: Mons. Gollnisch, Directorul General al Asociației l’Oeuvre d’Orient, în vizită la Blaj
  • 06 Oct 2017
  • 3056
„O Biserică cu mare potențial prin tinerețea și prin entuziasmul preoților ei. O Biserică puternică tocmai prin fragilitățile ei, renăscută după perioada persecuției și hrănită din mărturia sângelui martirilor ei”. Cu aceste cuvinte, Mons. Pascal Gollnisch, Vicar general al Cardinalului Arhiepiscop de Paris Andre Vingt-Trois pentru catolicii orientali din Franța, și totodată Directorul General al Asociației l’Oeuvre d’Orient din Paris, a salutat Biserica Greco-Catolică din România, cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o în țara noastră între 30 septembrie – 3 octombrie 2017, la invitația Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, Arhiepiscop Major.

Alături de Renovabis, de Kirche in Not și de alte fundații și structuri similare, Asociația l’Oeuvre d’Orient sprijină reconstrucția fizică și morală a acestei Biserici care este până astăzi deposedată de aproximativ 90 % din bunurile care i-au fost confiscate de Stat în anul 1948.

(GALERIE FOTO)

Mons. Gollnisch a participat la Blaj la festivitățile prilejuite de centenarul înființării Congregației pentru Bisericile Orientale, alături de Prefectul acesteia, Cardinalul Leonardo Sandri, împreună cu Nunțiul Apostolic în România, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia, precum și cu întreg Sinodul Bisericii Greco-Catolice din România.

Prelatul francez a apreciat binecuvântarea pietrei de temelie pentru un nou locaș de cult destinat credincioșilor de etnie rromă din Blaj de duminică 1 octombrie 2017, ca fiind un mesaj extrem de puternic adresat tuturor celor în măsură să gândească perspective de integrare a acestei populații în societatea de astăzi, fiind această inițiativă în deplină armonie cu viziunea Sfântului Părinte Papa Francisc

Mons. Pascal Gollnisch a vizitat mai multe obiective care sunt finanțate de Asociația pe care o conduce, printre care parohiile greco-catolice Alba Iulia, Crăciunelu de Jos, Teiuș, Gârbovița, Cipăieni și Târnăveni, exprimându-și satisfacția pentru lucrările efectuate în acest sens.

Un moment deosebit de intens a fost și vizita în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Reghin 1 precum și la Casa memorială a Cardinalului Alexandru Todea din aceeași localitate. Cu acest prilej, Vicarul pentru orientali al Arhiepiscopului de Paris și–a exprimat emoția și aprecierea în fața mărturiei de credință a Bisericii Greco-Catolice, subliniind rolul fundamental al acestei Biserici în dialogul ecumenic din România.

 

DCC