Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mali: îngrijorarea episcopilor pentru atacurile asupra bisericilor

 
Mali: îngrijorarea episcopilor pentru atacurile asupra bisericilor
  • 07 Oct 2017
  • 2247

Episcopii din Mali sunt îngrijorați după recentele atacuri asupra bisericilor și a capelelor din centrul țării, unde catolicii sunt aproximativ 2% din populația majoritar musulmană. „În ultimele săptămâni, bisericile și capelele noastre au fost supuse mai multor atacuri ale presupușilor jihadiști. Suntem îngrijorați pentru aceste lucruri”, a declarat secretarul Conferinței episcopale, Pr. Edmond Dembélé.

Un episod deosebit de grav a avut loc săptămâna trecută la Dobara, unde - a povestit preotul - mai mulți bărbați înarmați au forțat ușa bisericii, au incendiat crucifixul, imaginile sfinte, statuia Maicii Domnului și fețele de masă de pe altar.

„Alte atacuri asupra bisericilor și capelelor - a adăugat - au avut loc chiar sub ochii credincioșilor”. În localitatea Bodwal, în centrul țării. credincioșii au fost alungați din biserică și amenințați cu moartea în cazul în care se vor întoarce.

 

Traducere: Liviu Ursu

 Sursa:news.va