Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Asia Bibi a depășit 3000 de zile de detenție pe nedrept

 
Asia Bibi a depășit 3000 de zile de detenție pe nedrept
  • 10 Oct 2017
  • 776

Condamnată la moarte pentru că ar fi blasfemiat și insultat Islamul în 2009, pakistaneza catolică Asia Bibi încă așteaptă verdictul final al instanței.

La 14 iunie 2009, Asia Bibi a fost aruncată în închisoare în urma unei discuții cu colegele ei musulmane care i-au spus că nu este demnă să ia apă din acelaș loc cu ele, fiind acuzată că l-ar fi insultat pe Mohamed în cursul aceleiași discuții. După un an a fost condamnată la moarte pentru blasfemie, iar din 2013, după două transferuri, se stinge încet în una din cele trei celule fără ferestre, pe culuarul morții penitenciarului Multan din provincia sudică din Punjab. La un an după amânarea recursului de către Curtea Supremă din Pakistan, dar și din cauza amenințărilor cu moartea  aduse de 150 de Muftii celor care ar ajuta „hulitorii,“ cazul nu a mai progresat o iota. Astfel Asia Bibi, mamă a cinci copii, are peste 3 000 de zile de închisoare.

Familia sa trăiește ascunsă. Singurul lucru pe care îl știm vine de la avocatul său, musulmanul Saif ul Malook, care a vizitat-o în ultimele luni. Acesta spune că Asia este bine și încă mai speră să fie eliberată. Cu toate acestea, Curtea Supremă pare să o fi uitat și încă nu a decis între confirmarea pedepsei cu moartea sau eliberarea sa.

În aceste 3000 de zile, Asia Bibi nu a încetat niciodată să se roage și să ceară creștinilor să se roage pentru ea. Treptat devine un simbol a tuturor creștinilor care sunt persecutați în Pakistan și în întreaga lume.

După opt ani de suferință, chin și speranțe spulberate, suntem învitați să continuăm să ne rugăm pentru Asia Bibi, pentru familia ei și pentru toți creștinii care se află în situații similare.

Traducere: ACCSursa:it.aleteia.org