Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Aflux de vocații sacerdotale în Vietnam

 
Aflux de vocații sacerdotale în Vietnam
  • 06 Sep 2013
  • 3013
În Vietnam, anul acesta, candidații au fost mai numeroși ca niciodată. Foarte mulți tineri s-au înscris la diversele probe sau concursuri de admitere pe care diecezele sau congregațiile religioase, atât din Sud cât și din Nord, au fost obligate să le stabilească pentru a face o primă selecție. Acest aflux a fost vizibil în mod special în diecezele din Nord unde, timp de 35 de ani, din cauza circumstanțelor politice, instituțiile de formare sacerdotală și religioasă au rămas închise. Seminariile majore sunt acum în număr de patru pentru provincia eclesiastică de Hanoi, a cărui teritoriu corespunde aproximativ vechiului Tonkin.

Numărul de locuri propuse de către aceste instituții de formare este încă foarte limitat, nu atât din cauza restricțiilor impuse de stat cât din cauza lipsei de spațiu. În dieceza de Vinh (cu aproximativ 500 000 de credincioși), din centrul Vietnamului, afluxul candidaților a bătut toate recordurile. Concursul de selecție organizat de către dieceză pentru anul școlar 2013-2014 a avut loc în 1 august 2013, în clădirea seminarului major. Nu mai puțin de 410 de candidați s-au prezentat venind din cele trei provincii ce formează dieceza.

Traducere: ACCSursa:lesalonbeige.blogs.com