Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Ieslea și bradul din Piața Sfântul Petru: inaugurare pe 7 decembrie

 
Ieslea și bradul din Piața Sfântul Petru: inaugurare pe 7 decembrie
  • 27 Oct 2017
  • 1217

Inaugurarea Ieslei și iluminarea bradului de Crăciun din Piața Sfântul Petru vor avea loc în data de 7 decembrie a.c., în cadrul unei ceremonii care va începe la ora locală 16.30., informează printr-un comunicat, Guvernatoratul Statului Cetății Vaticanului. Amenajările de Crăciun vor rămâne iluminate până în data de duminică, 8 ianuarie 2018 –  solemnitatea Botezul Domnului, ce marchează încheierea Timpului Crăciunului.

Ieslea, oferită de Abația Montevergine, din regiunea italiană Campania, este realizată în stilul secolului al XVIII-lea, potrivit celei mai antice tradiții napoletane, de lucrătorii unui atelier local de artizanat.

Inspirată din faptele de milostenie, Ieslea va fi construită pe o suprafață de 80 de metri pătrați, cu o înălțime maximă de circa 7 metri și va conține 20 de personaje, cu o înălțime de circa 2 metri, fabricate din ceramică pictată policrom.

Ieslea va fi însoțită de tradiționalul și maiestuosul brad de Crăciun care, anul acesta, va fi dăruit de arhidieceza de Elk, din Polonia. Impunătorul brad roșu, cu o circumferință maximă de circa 10 metri la bază, are o înălțime de 28 de metri. Tăierea va fi efectuată de lucrătorii forestieri locali, iar transportul va urma un traseu de peste 2 mii de kilometri, prin centrul Europei.

Împodobirea bradului va fi încredințată unor artiști speciali, mai exact copii aflați în îngrijire în diferite secții de oncologie ale unor spitale din Italia. Copiii au participat împreună cu părinții lor la un curs recreativ de terapie prin artă, desfășurat în cadrul atelierelor permanente din spitale, gestionate de fundația "Contesa Lene Thun Onlus", realizând stele și sfere din ceramică. Anul acesta, micuții artiști vor fi susținuți în activitatea creativă de copii de vârsta lor proveniți din zonele sinistrate din centrul Italiei, mai exact din arhidieceza de Spoleto-Norcia.

În dimineața zilei de 7 decembrie, o delegație poloneză, alături de delegația italiană din regiunea Campania și de numeroși reprezentanți ai micuților artiști vor fi primiți în audiență de papa Francisc.

RV/AMSursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie