Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Columbia. Semnal de alarmă din partea episcopatului privind legiferarea eutanasiei minorilor

 
Columbia. Semnal de alarmă din partea episcopatului privind legiferarea eutanasiei minorilor
  • 01 Noi 2017
  • 1806

O lege care să le permită minorilor să ceară eutanasia, în plus fără o deplină înțelegere a ceea ce înseamnă, ar fi un act foarte grav, a evidențiat mons. Elkin Fernando Álvarez Botero, episcop auxiliar de Medellin și secretar al Conferinței Episcopale din Columbia. Membrii episcopatului columbian au redactat un document după ce Curtea Constituțională de la Bogotá a cerut Ministerului Sănătății  să elaboreze în următoarele luni un document pregătitor în vederea unei legi care să le permită copiilor și adolescenților care nu au ajuns încă la vârsta majoratului să aibă acces la eutanasie.
Documentul episcopilor aduce în prim plan articolul 11 al Constituției Columbiei în care se afirmă că Statul apără viața umană "în toate formele sale", în consecință sentința Curții Constituționale  ar reprezenta o încălcare a unui principiu constituțional.
Totodată, episcopii columbieni le amintesc tuturor medicilor din țară îndemnul papei Francisc la luarea unor decizii curajoase, împotriva curentului, mai ales cei care activează în spitale catolice sau gestionate de comunități religioase, fără să cedeze presiunilor externe.
Intervievat de Radio Vatican, mons. Álvarez a reiterat că o astfel de decizie a Curții Constituționale reprezintă o amenințare la adresa vieții, subliniind totodată că majoritatea populației din Columbia este conștientă de faptul că eutanasia reprezintă "o gravă formă de dezordine morală și socială". (AM)Sursa:ro.radiovaticana.va