Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

De ce bărbatul îngenunchiază în fața femeii pe care o iubește?

 
De ce bărbatul îngenunchiază în fața femeii pe care o iubește?
  • 30 Noi 2017
  • 3821

Atunci când acesta îngenunchiază în fața iubitei, se angajează că o va iubi pentru tot restul vieții!

Trăiesc un moment magic în viața mea: mă căsătoresc! În mai puțin de 18 luni, promisiunea lui Dumnezeu de a trăi cerul aici pe pământ, se va realiza și în viața mea. Angajamentul meu va deveni un sacrament.

Sunt o persoană căreia îi place să cunoască motivul a tot ceea ce se întamplă. De ce mireasa este imbrăcată în alb? De ce are loc o petrecere ca împlinire a acestui eveniment? Și bineînteles de ce propunerea de căsătorie se face în genunchi? M-am gandit ca există un răspuns, că explicația va fi una simplă, dar mai apoi am gasit o explicație foarte profundă care mi-a amintit de cartea Genezei.

Îngenunchem în biserică, în fata regilor și a reginelor. De ce, atunci, bărbatul face acest gest în fața femeii pe care o iubește? De ce există acestă tradiție?

Am descoperit că originea acestui obicei este încertă, dar veche de secole, iar câteva exemple ar fi  de pilda atunci când îngenuchem sub formă de respect în fața tabernacolului unde se afla Sfânta Euharistie, cavalerii îngenucheau în fața regelului atunci când primeau un dar de la acesta sau sub formă de respect și onoare  sau chiar situții în care armata învinsă îngenuchea în fața armatei care a câștigat bătălia.

Respect. Onoare. Dăruire. Cucerire. Acestea sunt motivele pentru care un barbat face acest gest în fața femeii atunci când îi propune să se căsătorească  cu el. Din respect, bărbatul îngenuchează în fața femeii cu care dorește să își petrecă toată viața.

Dar exisă și o altă semnificație. El îngenuchează în fața măririi care este pântecele femeii, sanctuarul vieții. Venerează trupul și implicit creația lui Dumnezeu. Își oferă celibatul și acceptă misiunea de a avea și de a crește fii împreună cu aceasta, rămânând fidel în orice situație pentru totdeauna.

Curând ma voi căsători! Înțeleg acum mai mult ca niciodată darul lui Dumnezeu lăsat nouă, fiecare element, fiecare gest găsit în sacramentul căsătoriei. Încet, încet ajung să descopăr latura divină a acestui raport, care îmi dă puterea să iubesc din ce în ce mai mult... pentru totdeauna!

De aceea va lăsa bărbatul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de femeia lui și amandoi vor deveni un singur trup  (Geneza 2,24)

Traducere: Orian Remus AnghelSursa:it.aleteia.org

Știri din aceeași categorie