Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mesajul ambasadorului George Bologan cu ocazia Zilei Naționale a României

 
Mesajul ambasadorului George Bologan cu ocazia Zilei Naționale a României
  • 01 Dec 2017
  • 1691

Ambasada României în Republica Italiană

 

Dragi compatrioți,

Ziua Naţională a României reflectă împlinirea dezideratului de libertate, unitate și demnitate naţională al mai multor generaţii, expresie a voinței poporului român. Odată cu celebrarea celor o sută de ani de la încheierea Primului Război Mondial, anul viitor vom sărbători Centenarul Marii Uniri. Exemplul mobilizator al trecutului poate fi și trebuie folosit pentru ceea ce ne revine de făcut în prezent. România de azi este o societate democratică, cu o economie de piață și un stat de drept funcționale care are un rol important la frontiera de est a Uniunii Europene și a NATO. Românii sunt încrezători în proiectul european care a adus pace și bunăstare continentului nostru, precum și șansa de a călători liber și de a ne cunoaște mai bine între noi popoarele europene.

Un gând special către compatrioții care muncesc în condiții grele și cu sacrificii fie în agricultură, fie pe șantiere. De asemenea, un gând de prețuire pentru cei care lucrează în domeniul sanitar, asistenți, medici pentru că reușesc să aducă speranță și alinare celor suferinzi. Elevilor, studenților, dascălilor, artiștilor și celor care se află în domeniul cercetării le mulțumesc pentru participarea la dialogul cultural și la cultivarea spiritului uman. Mulțumesc profesoarelor de limbă, cultură și civilizație românească, slujitorilor Bisericii pentru asistența spirituală și formarea umană a celor mai mici dintre noi.

Patriotismul nu înseamnă respingerea celuilalt, ci un mod de a acționa în baza unor principii în care să primeze etica, onoarea și responsabilitatea pentru rolul pe care îl avem fiecare ca lucrurile să meargă bine. Poporul român nu s-a afirmat prin talente negative, ci prin curajul onestității. Marile proiecte se realizează împreună, nu printr-o abordare egoistă sau atitudini negative și nu prin corupția morală, indiferență și intoxicarea cu răutăți. Să facem ca mulțumirea și bucuria celor din preajma noastră să fie mulțumirea și bucuria noastră.

Dezbinarea și învrăjbirea au ruinat și ruinează popoare și comunități până la dispariția lor. Unitatea, solidaritatea, consecvența și coerența acțiunilor noastre, în țară și diaspora, sunt modalitățile prin care poporul nostru va putea conta între popoarele lumii. De aceea, dincolo de sensul istoric și de perspectivele pe care le-a deschis Marea Unire de la 1 decembrie 1918, semnificația profundă a acestei sărbători este în primul rând unitatea. Să contribuim prin modul nostru de a fi la prestigiul și orgoliul de a ne numi români.

Cu aleasă prețuire pentru fiecare român de bună-credință,

George Bologan

AmbasadorSursa:roma.mae.ro