Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 8
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Ajutați copiii să fie veseli, să vorbească cu bunicii și să învețe rugăciunile

 
Ajutați copiii să fie veseli, să vorbească cu bunicii și să învețe rugăciunile
  • 19 Dec 2017
  • 2249

Papa Francisc a primit duminică, 17 decembrie a.c., ziua în care a împlinit vârsta de 81 de ani, vizita copiilor de la Dispensarul Sfânta Marta, însoțiți de părinții și voluntarii acestui centru de asistență sanitară. Întâlnirea a avut loc la 10.30 în aula Paul al VI-lea, unde copiii au prezentat o mică serbare în costume tradiționale.

În scurtul său salut, Sfântul Părinte a vorbit despre bucuria copiilor și a îndemnat părinții să faciliteze legătura copiilor cu bunicii și să-i ajute să învețe rugăciunile.

”Bucuria copiilor este o comoară”, a remarcat papa Francisc. ”Trebuie să facem totul pentru ca ei să continue să fie veseli. Bucuria este ca un pământ bun. Un suflet care se bucură este ca un pământ bun care face ca viața să crească bine, cu roade bune”. De aici, îndemnurile pe care papa le-a adresat celor mari:

Papa Francisc: «Mai întâi, păstrați bucuria copiilor. Nu-i întristați pe copii. Când copiii văd că în casă sunt probleme, că părinții se ceartă, atunci suferă. Nu-i întristați pe copii. Trebuie să crească întotdeauna cu bucurie».

În al doilea rând, a continuat Sfântul Părinte, ”pentru ca copiii să crească bine, faceți-i să vorbească cu bunicii. Sunt cele două extremități ale vieții. Bunicii au memoria, rădăcinile. Ei sunt cei care dau rădăcini copiilor. Vă rog, să nu existe copii dezrădăcinați, fără memoria unui popor, fără memoria credinței, fără memoria atâtor lucruri frumoase care au făcut istoria, fără memoria valorilor. Cine îi ajută pe copii în această privință? Bunicii. Să vorbească cu ei, cu cei în vârstă”.

În fine, al treilea îndemn:

Papa Francisc: «Învățați-i să vorbească cu Dumnezeu. Să învețe să se roage, să-i spună ceea ce simt în inima lor. Bucuria, să vorbească cu bunicii, cu cei în vârstă, și să vorbească cu Dumnezeu».

Înainte de a petrece câteva zeci de minute în mijlocul lor, papa Francisc i-a chemat pe copii lângă el, a făcut rugăciunea ”Bucură-te, Marie” și i-a îndemnat să mănânce ”cei patru metri de pizza”. ”Mâncați tot”, a fost încurajarea sa, ”pentru că vă ajută să creșteți. Rugați-vă și pentru mine!”.

 

(rv – A. Dancă)Sursa:ro.radiovaticana.va