Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Filipine. 8 decembrie, declarată sărbătoare națională

 
Filipine. 8 decembrie, declarată sărbătoare națională
  • 04 Ian 2018
  • 1017

Catolicii filipinezi au salutat cu satisfacție promulgarea decretului care recunoaște ziua de 8 decembrie, solemnitatea Neprihănitei Zămisliri în calendarul romano-catolic, drept sărbătoare națională civilă. Pentru a permite credincioșilor catolici să celebreze această solemnitate religioasă, guvernul de la Manila a dispus pentru această zi închiderea școlilor și a oficiilor publice de pe teritoriul întregii țări.

Proiectul de lege a fost aprobat de Camera reprezentanților în 2 mai 2017 și de Senat în 11 decembrie. Semnată la sfârșitul lunii decembrie de președintele Rodrigo Duterte, legea intră în vigoare 15 zile după ce va fi publicată în Gazeta Oficială.

Țară cu o majoritate catolică de peste 80%, Filipine recunosc Neprihănita Zămislire a Preacuratei Fecioare Maria ca patroana principală a țării cu mult timp înainte de aprobarea legii menționată mai sus.Sursa:ro.radiovaticana.va