Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Un nou Ordinar pentru greco-catolicii din Franța

 
Un nou Ordinar pentru greco-catolicii din Franța
  • 09 Ian 2018
  • 1049

Papa Francisc l-a numit luni 8 ianuarie 2018 pe Mons. Michel Aupetit, noul Arhiepiscop de Paris, ordinarul credincioșilor catolici de rit oriental care nu au ordinar propriu și sunt rezidenți în Franța.

Mons. Michel Aupetit a fost numit Arhiepiscop de Paris în 7 decembrie 2017, după retragerea din fruntea conducerii Consiliului Pastoral al Arhidiecezei de Paris a cardinalului Andre Vingt-Trois. Cardinalul Vingt-Trois a fost Arhiepiscop de Paris din 2005 în 2017 și ordinar al catolicilor orientali care locuiesc în Franța.

Ordinariatul a fost stabilit de către Papa Pius al XII-lea în 1954. În mod tradițional, arhiepiscopul de Paris, este ordinar al Bisericilor orientale catolice cu reședința în Franța. El are jurisdicție asupra preoților și credincioșilor din Biserica melkită, siriacă, coptă, caldeeană, greacă, rusă, română, care nu au un episcop în Franța, spre deosebire de armeni, maroniți și catolicii ucraineni, care au propriul lor episcop.

Ordinariatul este în strânsă legătură cu Congregația pentru Bisericile Orientale și cu Patriarhii, respectiv Arhiepiscopii Majori ai Bisericilor din care provin credincioșii respectivi.

ACC