Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Dumnezeu ne-a dăruit în Fiul său Isus fericirea și iubirea la care aspirăm

 
Dumnezeu ne-a dăruit în Fiul său Isus fericirea și iubirea la care aspirăm
  • 15 Ian 2018
  • 2401

”Fiecare dintre noi, ca ființă umană, este în căutare de fericire, iubire și viață bună și deplină. Dumnezeu Tatăl ne-a dat toate acestea în Fiul său Isus”: a spus papa Francisc la rugăciunea ”Angelus”, recitată duminică la amiază împreună cu credincioșii din Piața Sf. Petru, comentând evanghelia duminicii. Cu aceeași ocazie, papa Francisc a stabilit ca, începând cu 2019, Ziua mondială a migrantului și a refugiatului să fie marcată anual în Biserica catolică în cea de-a doua duminică a lunii septembrie, nu în duminica după Botezul Domnului cum a fost până anul acesta. De asemenea, pontiful a menționat la saluturile finale iminenta sa călătorie apostolică în două țări din America de Sud:

Papa Francisc: ”Mâine voi merge în Chile și Peru. Vă cer să mă însoțiți cu rugăciunea voastră în această călătorie apostolică”.

În seara de sâmbătă, 13 ianuarie a.c., papa Francisc a mers în vizită la bazilica Santa Maria Maggiore ca să-i încredințeze Fecioarei Maria călătoria sa apostolică în Chile și Peru. Pontiful sosește luni, 15 ianuarie a.c., în Chile pentru o vizită de trei zile, iar între 18-21 ianuarie, Sfântul Părinte efectuează o vizită în Peru.

Vorbind pe larg la ”Angelus” despre evanghelia duminicii, Sfântul Părinte a subliniat că la fel ca la Epifanie și la Botezul Domnului, și pagina evangheliei de astăzi (cf. In 1,35-42) vorbește despre arătarea Domnului. De data aceasta, Ioan Botezătorul este cel care îl arată discipolilor săi drept ”Mielul lui Dumnezeu” (v.36) îndemnându-i să-l urmeze pe Isus.

Papa Francisc: ”La fel este și pentru noi. Pe cel pe care l-am contemplat în misterul Crăciunului, suntem chemați acum să-l urmăm în viața de fiecare zi. Evanghelia de astăzi, așadar, ne introduce la perfecție în timpul liturgic de peste an, un timp care folosește la însuflețirea și verificarea drumului nostru de credință în viața obișnuită, într-o dinamică ce se mișcă între epifanie și urmare, între arătare și vocație”.

Relatarea Evangheliei, a continuat papa Francisc, arată caracteristicile esențiale ale itinerarului credinței, pornind de la întrebarea pe care Isus o adresează celor doi care, îndemnați de Ioan Botezătorul, încep să-l urmeze: ”Ce căutați?” (v. 38). Este aceeași întrebare pe care, în zorile Paștelui, Cel înviat o adresează Mariei Magdalena: ”Femeie, pe cine cauți?” (In 20,15). ”Fiecare dintre noi, ca ființă umană, este în căutare: căutare de fericire, căutare de iubire, viață bună și deplină. Dumnezeu Tatăl ne-a dat toate acestea în Fiul său Isus”.

În această căutare, însă, este fundamental rolul unui adevărat martor, al unei persoane care a parcursul drumul în prima persoană și l-a întâlnit pe Domnul.

Papa Francisc: ”Numai o întâlnire personală cu Isus generează un drum de credință și apostolat. Putem să avem multe experiențe, să facem multe lucruri, să stabilim raporturi cu numeroase persoane, dar numai întâlnirea cu Isus, în ceasul pe care Dumnezeu îl știe, poate să dea sens deplin vieții noastre și să facă rodnice planurile și inițiativele noastre”.

În cele din urmă, a mai spus papa Francisc, ”viața de credință constă în dorința de a sta cu Domnul și, prin urmare, într-o căutare continuă a locului în care El locuiește. Aceasta înseamnă că suntem chemați să depășim o religiozitate bazată pe obiceiuri și scontată, învigorând întâlnirea cu Isus în rugăciune, meditarea Cuvântului lui Dumnezeu și frecvența la Sfintele Taine, pentru a sta cu El și a aduce roade datorită lui, cu ajutorul lui, prin harul său. (…) Fecioara Maria să ne susțină în această propunere de a-l urma pe Isus, de a merge și a sta acolo unde El locuiește, ca să ascultăm Cuvântul său de viață, ca să aderăm la El, care ia păcatul lumii, ca să regăsim în El speranța și elanul spiritual”.

La saluturile finale, pontiful a amintit că în această duminică Biserica catolică marchează Ziua mondială a migrantului și a refugiatului și că, de acum înainte, această Zi mondială va fi marcată în cea de-a doua duminică din luna septembrie. Următoarea, așadar, a cincizecea, va avea loc duminică, 8 septembrie 2019.

Primiți și Binecuvântarea apostolică invocată de papa Francisc duminică la rugăciunea Angelus, binecuvântare ce ajunge prin mass-media la toți cei care o primesc în spirit de credință.

 

(rv – A. Dancă)Sursa:ro.radiovaticana.va