Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Comemorarea Episcopului Ioan Bălan la Teiuş

 
Comemorarea Episcopului Ioan Bălan la Teiuş
  • 12 Feb 2018
  • 919

 

Duminică, 11 februarie 2018, în Duminica Înfricoşatei Judecăţi şi ziua mondială a bolnavului, credincioşii parohiei greco-catolice din Teiuş au comemorat pe Episcopul martir Ioan Bălan printr-un parastas de pomenire.

 Episcopul s-a născut la Teiuş la 11 februarie 1880 din părinţii Ştefan Bălan şi Ana, fiind al zecelea copil la părinţi, din cei doisprezece. Pentru comunitatea greco-catolică din Teiuş, acest “fiul al satului’’ rămâne un model şi un stâlp de credinţă vrednic de urmat. La 135 ani de la naştere credincioşii au ridicat  un bust în centrul oraşului, iar în acest an al centenarului se fac eforturi pentru a transforma locuinţa unde vrednicul Ierarh s-a născut, într-o casă memorială.

Toţi credincioşii şi nu numai, se roagă împreună cu întreaga Biserică, ca episcopul lor, dimpreună cu ceilalţi episcopi morţi cu faimă de martiri în temniţele comuniste, să fie ridicaţi cât mai curând la cinstea altarelor.

           

Paul Turcu

 Sursa:bru.ro

Știri din aceeași categorie