Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 8
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Fecioara Maria este patroana INTC-ului

 
Fecioara Maria este patroana INTC-ului
  • 19 Feb 2018
  • 1951

După cum şi motoul sugerează, tematica întâlnirii din 2018 se construieşte în jurul persoanei Maicii Domnului.

„Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu!” (Lc 1,30) – sună motoul Întâlnirii Naţionale a Tineretului Catolic (INTC) din acest an, care se organizează la Satu Mare. Încurajează şi înveseleşte în acelaşi timp, cum şi întâlnirea doreşte să aducă întărire în credinţă şi adâncire în bucurie pentru tineri.

„Maria este foarte tânără; ceea ce i-a fost vestit este un dar imens, dar comportă și provocări foarte mari; Domnul a asigurat-o de prezența sa și de sprijinul său, dar atâtea lucruri sunt încă întunecate în mintea sa și în inima sa. Și totuși Maria nu se închide în casă, nu se lasă paralizată de frică sau de orgoliu.” – scrie Papa Francisc în mesajul său cu ocazia celei de-a XXXII-a ediții a Zilei Mondiale a Tineretului. La aceste afirmaţii se recurg şi organizatorii INTC-ului, când justifică, de ce au ales ca şi patroană pe Fecioara Maria. De altfel este tradiţie, ca întâlnirile să aibă patron/patroană, care stă în mijlocul atenţiei pe tot parcursul evenimentului, şi sub ocrotirea căreia sunt oferite întâlnirea şi participanţii.

„Maria a fost directă și deschisă în relația ei cu Dumnezeu. (cf. Lc 1,38). Astfel a putut să devină prin intermediul Duhului Sfânt „Maica Domnului”, și fiind mama lui Cristos a devent mama tuturor oamenilor. A avut o legătură unică și strânsă cu Isus aici pe pământ, astfel că această apropiere nu încetează nici în rai. Maria, regina cerurilor ne este aproape prin natura ei maternă” – dezvoltă în continuare organizatorii gândul (bazat pe documentele YOUCAT-ului), de ce au simţit importantă, să pună persoana Fecioarei Maria în mijlocul discuţiilor de la INTC.

 

Submit a CommentSursa:www.intc.ro