Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Simpozion dedicat Bisericii Greco-Catolice cu ocazia centenarului, la București

 
Simpozion dedicat Bisericii Greco-Catolice cu ocazia centenarului, la București
  • 12 Apr 2018
  • 2548

În 14 Aprilie, începând cu ora 9,30, Facultatea de Isorie din cadrul Universității din București va fi gazda unui simpozion dedicat rolului Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, în istoria modernă și contemporană a românilor.

Simpozionul „Istoria unui Crez. Crezul unei Idei” are loc în contextul Anului Centenar și al organizării la București, în perioada 13-15 Aprilie, a lucrărilor Consiliului Director al AGRU.Evenimentul se bucură de patronajul Episcopiei greco-catolice Sfântul Vasile cel Mare de București.

La un eveniment recent, Preasfinția Sa Mihai Frățilă a precizat concis poziția Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică față de datoria de a cunoaște trecutul, astfel: „Ziua de 1 Decembrie 1918 a fost construită prin consecvența unor mari sacrificii personale peste care s-a suprapus conjunctura favorabilă României de la sfârșitul Primului Război Mondial. Tocmai de aceea este nelalocul său să credem că Centenarul s-ar putea reduce la o simplă evocare. Dacă nu dorim o posteritate golită de suflu interior, acest an ne obligă. Cei tineri au nevoie să descopere de ce înaintașii lor s-au străduit să edifice o Românie unită și onestă, în recunoștința lor față de ajutorul primit de la Dumnezeu.”

Simpozionul se adresează în principal tinerilor, reprezentanţilor mass-media, şi de fapt tuturor acelora care doresc să cunoască parcursul devenirii nioastre – propunând o selecţie de trei teme de sinteză din trecutul Bisericii Unite cu Roma Greco-Catolică, care vor fi urmate de o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Vo conferenţia: din partea Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj: dr. Lucian Turcu şi dr Ciprian Ghişa, din partea Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii din Bucureşti: dr. Ovidiu Bozgan şi din partea Instititutului de Istorie „Nicolae Iorga”: Dr. Cristian Vasile.

Simpozionul va avea loc în amfiteatrul  „Vasile Pârvan” (etaj III).

Programul conferinței îl puteți vizualiza mai jos:

Cei interesaşi, în afara delegaţiilor eparhiale, sunt rugaţi să solicite o invitaţie, transmiţând un mesaj în acest sens la adresa: calin@cdconsultancy.net, în  atenţia Preşedintelui CD AGRU – Dl. Călin Diaconu.

Sursa: AGRU

Știri din aceeași categorie