Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

O figură a războiului din Vietnam se convertește la catolicism

 
O figură a războiului din Vietnam se convertește la catolicism
  • 12 Apr 2018
  • 794

Niciodată nu este prea târziu pentru a face un pas mare. Un fost prim-ministru al Vietnamului, o figură a războiului civil, Trần Thiện Khiêm, a decis să se boteze în sărbătoarea Învierii Domnului, la vârsta de 92 de ani.

Viața sa, instabilă și presărată cu drame, pare să fi fost pentru mult timp un obstacol în fața unei convertiri adevărate și profunde. De-a lungul carierei sale, în timpul războiului din Vietnam (1955-1975), Khiêm a fost efectiv implicat în numeroase lovituri de stat, cu consecințe uneori dramatice.

Deși a fost mai mereu înconjurat de figuri catolice, Khiêm nu s-a convertit niciodată în totalitate. În amurgul vieții sale decide să se alăture Bisericii Catolice, împlinind inițierea creștină pe perioada Postului Mare, care a precedat Paștile. A fost rezultatul unei lungi reflecții asupra vieții sale și o analiză profundă a catolicismului - a declarat pentru AsiaNews.

Agenția de știri a publicat și o fotografie în care omul de stat primește Sfânta Euharistie, în timp ce se află într-un scaun cu rotile. A deveni catolic - a mărturisit el - este una dintre cele mai profunde și mai îmbucurătoare experiențe pe care le-a trăit.

Biserica Catolică din Vietnam a salutat acest gest. Ea primește cu bucurie „interesul crescând” care vine din partea intelectualilor și a celebrităților din țară.

Tot mai multe persoane se alătură Bisericii, inspirate fiind de mărturiile de credință ale clericilor și laicilor, care îndrăznesc să conteste regimul (comunist), în beneficiul celor mai fragili.

 

Traducere: Liviu Ursu

 Sursa:it.aleteia.org

Știri din aceeași categorie