Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

7 ani de la trecerea la Domnul a Preasfinției Sale Ioan Şişeştean

 
7 ani de la trecerea la Domnul a Preasfinției Sale Ioan Şişeştean
  • 12 Apr 2018
  • 1046

În urmă cu șapte ani, la 12 aprilie 2011, în al 75-lea an al vieţii, având 40 de ani de preoţie şi 17 ani de episcopat, trecea la Domnul Preasfinția Sa Ioan Şişeştean, episcop eparhial greco-catolic de Maramureş.

Preasfinția Sa Ioan Șișeștean, s-a născut la 11 iunie 1936 în comuna Şişeşti, fiind mezinul unei familii de ţărani cu opt copii. După terminarea şcolii primare din satul natal, a urmat cursurile Liceului teoretic "Gheorghe Şincai" din Baia Mare.

A studiat teologia în clandestinitate şi a fost hirotonit în secret la 16 martie 1972 de către episcopul dr. Ioan Dragomir. Odată cu deschiderea Institutului Teologic Greco-Catolic din Baia Mare, a activat ca profesor de teologie dogmatică. La începutul anului 1994 a fost numit de către PS Lucian Mureşan ca vicar al Maramureşului istoric.

La 20 iulie 1994, a fost numit episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Maramureş. Hirotonirea întru episcop şi înscăunarea au avut loc la 11 septembrie 1994, la Baia Mare.

A decedat la data de 12 aprilie 2011 la reședința sa din Baia Sprie în urma unui stop cardio-respirator.

Trupul neînsufleţit al răposatului episcop a fost depus în 13 aprilie în biserica "Sfânta Maria" din Baia Mare. Oficiile funerare având loc pe 16 aprilie, în aceeaşi biserică, prin celebrarea sfintei Liturghii urmată de slujba înmormântării.


ACC