Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Patriarhul Bisericii Maronite: „Puterile mondiale trebuie să aducă pacea în Orientul Mijlociu”

 
Patriarhul Bisericii Maronite: „Puterile mondiale trebuie să aducă pacea în Orientul Mijlociu”
  • 14 Apr 2018
  • 1159

Preocupat fiind de escaladarea tensiunii în Orientul Mijlociu, în special în Siria, teatrul unui conflict deschis, patriarhul Bisericii maronite, Card. Beshara Raï, lansează un nou apel pentru pace. Adresându-se liderilor internaționali, cardinalul cere încetarea războiului care distruge regiunea.

„Ne adresăm comunității internaționale - subliniază patriarhul într-un comunicat - conștiinței puterilor mondiale, astfel încât acestea să conlucreze pentru a pune capăt războaielor și pentru a aduce pacea”. Popoarele din Orientul Mijlociu - adaugă - „au dreptul să trăiască în pace”.

„Din păcate, limbajul păcii este absent între anumite state. Suntem extrem de tulburați față de situația în care se află poporul sirian, situație care are repercursiuni și asupra Libanului, în principal asupra economiei”.

Referindu-se la poziția liderilor mondiali asupra Siriei, cardinalul a adăugat: „cel mai tragic este că inimile (liderilor mondiali) nu simt nici cea mai mică emoție în fața dramei milioanelor de sirieni nevinovați, constrânși să-și părăsească țara lovită de război, distrugeri, teroare și violență”.

Este în sarcina celor mai puternici ai lumii - încheie patriarhul Bisericii maronite - „să lucreze pentru a pune capăt conflictului și să instituie o pace care să-i cuprindă pe toți, de durată, și care să fie atinsă pe cale diplomatică și nu militară”.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:asianews.it