Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa, apel la pace în Orientul Mijlociu: violenţa cheamă violenţă

 
Papa, apel la pace în Orientul Mijlociu: violenţa cheamă violenţă
  • 18 Mai 2018
  • 2130

«Sunt foarte îngrijorat şi îndurerat pentru intensificarea tensiunilor din Ţara Sfântă şi din Orientul Mijlociu şi pentru spirala violenţei care îndepărtează tot mai mult de calea păcii, a dialogului şi a negocierilor», a spus Sfântul Părinte la finalul audienţei generale de miercuri, 16 mai.

Exprimându-şi profunda tristeţe pentru cei morţi şi răniţi, papa Francisc a dat asigurări privind apropierea în rugăciune şi afecţiunea faţă de toţi cei care suferă, reiterând că "folosirea violenţei nu duce niciodată la pace" şi, invocând milostivirea lui Dumnezeu, împreună ajutorul şi mijlocirea Maicii Domnului, Regina păcii, a recitat – împreună cu pelerinii prezenţi în Piaţa Sfântul Petru – rugăciunea "Bucură-te, Marie…".

«Războiul cheamă război, violenţa cheamă violenţă. Îndemn toate părţile în cauză şi comunitatea internaţională să reînnoiască angajarea astfel încât să prevaleze dialogul, dreptatea şi pacea», a spus Sfântul Părinte, adresând totodată urarea sa cordială pentru luna Ramadan, care începe joi, 17 mai. «Fie ca acest timp privilegiat de rugăciune şi de post să ajute să se meargă pe calea lui Dumnezeu care este calea păcii», a mai spus pontiful în apelul la pace în Ţara Sfântă. (AM)

 Sursa:ro.radiovaticana.va