Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Prima Sfântă Împărtășanie solemnă pentru 33 de copilași

 
FOTO: Prima Sfântă Împărtășanie solemnă pentru 33 de copilași
  • 04 Iun 2018
  • 2044

Duminică 3 iunie 2018, Duminica Tuturor Sfinților, 33 de copilaşi pregătiţi de Surorile Congregaţiei Maicii Domnului au primit prima Sfântă Împărtăşanie solemnă în Catedrala Blajului.

Dumnezeiasca Liturghie a fost celebrată de Preasfinţia Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, împreună cu mai mulți preoţi.

Copilaşilor şi tuturor credincioşilor, prezenţi în număr mare, Preasfinţia Sa Claudiu le-a transmis salutul și binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian și le-a amintit că sunt chemați cu toții la o viață de sfințenie. Cu toții au fost invitați să se apropie de Dumnezeu în fiecare clipă. Să nu lase nimic din această lume să se opună prezenței lui Dumnezeu în viața lor. Folosindu-se de imaginea fierului amorf, rece și dur, Preasfinția Sa le-a spus celor prezenți că fierul cu cât mai mult se apropie de foc, cu atât mai mult devine incandescent, se topește și nu mai știm dacă e fier sau foc. Noi redevenim amorfi, și reci, și duri când ne îndepărtăm de Dumnezeu. Pentru a rămâne mereu incandescenți, avem nevoie în mod constant, în fiecare zi, să ne aproiem de focul dumnezeirii, să ne apropiem de Dumnezeu sursa sfințeniei noastre.

(GALERIE FOTO)

La final, copilașilor care au primit pentru prima dată în mod solemn Sfânta Împărtășanie, le-au fost înmânate diplome, pentru a-și putea aminti mereu de acest eveniment măreț din viața lor.

 

ACC

Foto: Mariana MoldovanSursa:bru.ro