Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Filipine. Al treilea preot asasinat în ultimele șase luni

 
Filipine. Al treilea preot asasinat în ultimele șase luni
  • 11 Iun 2018
  • 1334

Duminică, 10 iunie a.c., un preot catolic a fost împușcat mortal într-o capelă din nordul Filipinelor, în timp ce se pregătea să celebreze Sfânta Liturghie.

Pr. Richmond Nilo, se afla în spatele altarului capelei „Nuestra Senora de la Nieve” din orașul Saragozza, provincia Nueva Ecija, atunci când s-a produs atacul. Potrivit primelor investigații, două persoane înarmate, încă neidentificate, au tras focurile de armă printr-o fereastră a capelei.

Atacul se petrece la mai puțin de o săptămână de la rănirea altui preot în orașul Calamba, la sud de Manila. Potrivit comunicatului Conferinței Episcopale din Filipine, Pr. Nilo, în vârstă de 40 de ani, este al treilea preot catolic asasinat din decembrie 2017.

În 29 aprilie 2018, Pr. Mark Ventura (37 de ani), a fost împușcat după celebrarea Sfintei Liturghii, iar pe 4 decembrie 2017, Pr. Marcelito Paez (72 de ani), a fost victima unui atac în orașul Jaen.

 

Traducere: Liviu Ursu

 

 Sursa:avvenire.it