Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Africa Centrală. Al șaselea preot ucis din 2013

 
Africa Centrală. Al șaselea preot ucis din 2013
  • 03 Iul 2018
  • 2664

Violențele nu încetează în Republica Centrafricană. Un alt preot a fost atacat în data de 29 iunie a.c., de un grup armat în localitatea Bambari. Victima a decedat la scurt timp după atac.

Uwolowulakana Ikavi, purtătorul de cuvânt al misiunii ONU a declarat: „Părintele Firmin Gbagoua, vicarul general al diecezei de Bambari, a decedat ca urmare a rănilor provocate de focurile de armă. A fost transportat la spital, dar nu a putut fi salvat”.

Conform primelor indicii, preotul ar fi fost atacat de membrii unei comunități de fulani, o etnie în mare parte de religie musulmană. „Fulanii au tras focuri de armă spre vicarul general, care se afla la cină cu confrații din arhiepiscopie” - a declarat un locuitor din Bambari, care preferă să rămână în anonimat. Acesta a adăugat: „Era o persoană care își făcea cu seriozitate datoria”.

Autoritățile au început o investigație pentru a face lumină în acest caz. Până în prezent au fost arestate trei persoane. Părintele Firmin Gbagoua este al șaselea preot ucis din 2013.

 

Traducere: Liviu Ursu

 Sursa:avvenire.it