Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Foto/Video: O cruce mare și trei îngeri pe fațada Bazilicii Sfânta Familie din Barcelona

 
Foto/Video: O cruce mare și trei îngeri pe fațada Bazilicii Sfânta Familie din Barcelona
  • 17 Iul 2018
  • 4205

„Pătruns fiind de devotamentul față de Sfânta Familie din Nazaret, răspândită de Sfântul José Manyanet în rândul poporului catalan, Antonio Gaudi, inspirat de ardoarea credinței sale creștine, a reușit să transforme această biserică într-o laudă adusă lui Dumnezeu, sculptată în piatră. O laudă adusă lui Dumnezeu care, așa cum s-a întâmplat la nașterea lui Cristos, a avut ca protagoniști oamenii cei mai simpli și mai umili”. Acestea sunt cuvintele rostite de Papa Benedict al XVI-lea la rugăciunea Angelus din data de 7 noiembrie 2010, zi în care capodopera arhitecturală din Barcelona a fost declarată bazilică minoră.

Pe data de 2 iulie 2018, a fost amplasată la înălțimea de 30 de metri „crucea glorioasă”, din granit, 7,5 metri înălțime, 4,25 metri lățime și cu o greutate de 18 tone. Crucea a fost realizată plecând de la desenele aceluiași Gaudi din anul 1892.

A început apoi instalarea altor trei elemente: trei îngeri în adorație. Câte unul de-o parte și de alta a crucii, iar unul la baza acesteia, îngenunchiat și cu un potir cu sângele lui Cristos. Toate lucrările aparțin sculptorului catalan Lau Feliu.

Traducere: Liviu Ursu

 Sursa:avvenire.it