Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sportul, instrument necesar edificării culturii întâlnirii

 
Sportul, instrument necesar edificării culturii întâlnirii
  • 20 Iul 2018
  • 2243

«Sportul să favorizeze cultura întâlnirii», a spus papa Francisc într-un mesaj cu ocazia unui simpozion dedicat sportului, cu desfăşurare la Rio de Janeiro, în Brazilia, pontiful exprimând certitudinea că sportul nu este doar o formă de divertisment ci mai ales un instrument în sprijinul unei culturi a întâlnirii.

Cu tema "Sportul ca instrument de dezvoltare umană, economică și socială", simpozionul este programat să aibă loc la 25 august, fiind promovat de Fundaţia Getulio Vargas, împreună cu Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) și cu Centrul Internațional pentru Studii de Sport (Cies).

În mesajul semnat de cardinalul secretar de Stat, Pietro Parolin, papa Francisc îi încurajează pe organizatori şi pe participanţi "să continue promovarea sportului ca pe un exerciţiu de practicare a virtuţii care ajută la creşterea integrală a persoanelor, în cadrul dezvoltării comunităţilor, având certitudinea că sportul nu este doar o formă de divertisment, ci mai ales un instrument necesar construirii unei culturi a întâlnirii, a fraternităţii şi solidarităţii, ce reprezintă totodată o cale sigură pentru construirea unei lumi mai pacifice şi mai juste".

Simpozionul se inspiră din Conferinţa promovată, în 2016, în Vatican, de către Consiliul Pontifical al Culturii. În cadrul simpozionului de la Rio de Janeiro, primul discurs, dedicat temei "Sportul și credința" va fi susținut de mons. Melchor, subsecretar în cadrul Consiliului Pontifical al Culturii și responsabil al mişcării "Sportul în slujba umanității".

 Sursa:vaticannews.va/ro