Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Consacrarea și instalarea noului episcop catolic de Timișoara

 
Consacrarea și instalarea noului episcop catolic de Timișoara
  • 02 Aug 2018
  • 1927

În data de 16 mai 2018, Sfântul Părinte, Papa Francisc l-a numit ca nou episcop romano-catolic de Timișoara pe Pr. József Csaba Pál, Canonic al Catedralei noastre, arhidiacon al Arhidiaconatului Banatului Montan, paroh al parohiei Romano-Catolice „Maria Zăpezii” din Reșița. Consacrarea și instalarea întru episcop va avea loc la data de 6 august 2018, în sărbătoarea „Schimbării la față a Domnului”, începând cu orele 10:00 în Catedrala Sfântul Gheorghe din Timișoara. Celebrantul principal ai Sfintei Liturghii solemne și Consacratorul principal va fi Excelența Sa Martin Roos episcop, administrator apostolic de Timișoara, co-consacratori vor fi Excelențele lor dr. Ioan Robu, arhiepiscop de București, mitropolit al provinciei mitropolitane latine, și dr. György Jakubinyi, arhiepiscop de Alba Iulia. La acest eveniment deosebit va participa Excelența Sa Msgr. Miguel Maury Buendía Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, Dr. Balázs Bábel arhiepiscop și mitropolit de Kalocsa-Kecskemét, Dr. Đuro Hranić arhiepiscop de Djakovo-Osijek, Dr. Csaba Ternyák arhiepiscop de Eger, 35 de episcopi ai Bisericii Romano-Catolice, Greco-Catolice, Evanghelice, Reformate și Ortodoxe și aproximativ 200 de preoți din Ungaria, Croația, Serbia, Ucraina, Germania, Republica Moldova şi România. La Sfânta Liturghie de sfințire din partea Guvernului României va participa dl Victor Opaschi secretar de stat pentru culte, dl Florinel Frunză, director Direcția Relații Cult și dl Cezar Păvălașcu, șef serviciu al Serviciului de Asistență, Învățământ, Accesare Fonduri din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte, Guvernul Ungariei fiind reprezentat prin dr. Zsolt Semjén viceprim-ministru pentru politica națională, culte și naționalități, dl Miklós Soltész secretar de stat pentru culte, Dr. Zoltán Lőrinczi, secretar de stat adjunct și dna Réka Brendus şef serviciu adjunct al departamentului în cadrul Secretariatului de Stat pentru Politică Naţională al Oficiului Ungar al Premierului.

În ziua următoare, 7 august 2018, Excelența Sa József Csaba Pál episcop diecezan de Timișoara va celebra o primă Sfântă Liturghie pontificală, în noua sa calitate, în Bazilica Minor de la Maria Radna, cu începere de la ora 11.00.

 

 

Birou de presă al Episcopiei Romano Catolice de Timişoara