Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

A fost numit noul substitut al Secretariatului de Stat al Vaticanului

 
A fost numit noul substitut al Secretariatului de Stat al Vaticanului
  • 16 Aug 2018
  • 647

Sfântul Părinte l-a numit pe Arhiepiscopul venezuelean Edgar Pena Parra, până în prezent Nunțiu apostolic în Mozambic, substitut al Secretariatului de Stat al Vaticanului. Este primul sudamerican care ocupă această funcție.

Născut la Maracaibo (Venezuela) la 6 martie 1960, Arhiepiscopul Pena Parra a intrat în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun în anul 1993. Și-a desfășurat activitatea ulterior la reprezentanțele pontificale din Kenya, Iugoslavia și la Oficiul ONU din Geneva, precum și în Nunțiaturile Apostolice din Africa de Sud, Honduras și Mexic.

În perioada 2001-2014 a fost Nunțiu apostolic în Pakistan, iar din 21 februarie 2015 în Mozambic. Cunoaște limbile: spaniolă, italiană, engleză, franceză, portugheză și sârbo-croată.

Îi urmează în funcție Arhiepiscopului Giovanni Angelo Becciu, care a fost creat cardinal și a fost numit Prefect al Congregației Cauzelor Sfinților.

 

Traducere: Liviu Ursu

 Sursa:acistampa.it

Știri din aceeași categorie