Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Sfințirea bisericii greco-catolice din Visuia

 
FOTO: Sfințirea bisericii greco-catolice din Visuia
  • 09 Sep 2018
  • 3196

Parohia greco-catolică ”Nașterea Maicii Domnului„ din Visuia (Bistrița-Năsăud), a cunoscut, duminică 9 septembrie, bucuria de a vedea biserica parohială sfințită după numai trei ani de la începerea lucrărilor de construcție.

Din încredințarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore a împlinit ceremonia de sfințire, respectiv ungerea bisericii și a altarului cu Sfântul Mir și stropirea cu apă sfințită și așezarea moaștelor în locul pregătit din masa altarului.

(FOTO: ARM)
După slujba de sfințire, a urmat Sfânta Liturghie, la care au asistat numeroși credincioși, autorități locale, județene și centrale, alături de pelerini veniți din parohiile învecinate.

(GALERIE FOTO)

Cuvântul de învățătură a fost rostit de PS Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, care a transmis salutul și binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian, amintind, totodată, că sfințirea bisericii din Visuia este doar o desăvârșire a lucrării începută de cei doi călugări (Ieromonah Ioan Iacob și George Grațian) care au sfințit acest loc prin rugăciunile lor și ale zecilor de mii de credincioși care le-au trecut pragul în perioada persecuției comuniste. Aceștia, urmând modelul Maicii Domnului, căreia sau încredințat, au reușit să-și trăiască credința și să-și păstreze speranța în vremuri tulburi, zidind în frumosul loc, unde cerul se unește cu pământul, o „adevărată Catedrală Spirituală”.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul parohiei Buna Vestire din Bistrița.

La finalul celebrării, părintele paroh Ioan Bande a mulțumit Preasfinției Sale Claudiu și tuturor celor care au contribuit la ridicarea locașului de cult, precum și celor care au fost prezenți la slujba de sfințire.

ACC

Știri din aceeași categorie