Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Anunț: Comemorarea Episcopului Ioan Inochentie Micu-Klein la 250 de ani de la trecerea la cele veșnice

 
Anunț: Comemorarea Episcopului Ioan Inochentie Micu-Klein la 250 de ani de la trecerea la cele veșnice
  • 21 Sep 2018
  • 1078

Duminică, 23 septembrie 2018, ora 18.00, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră din Blaj, în prezența Preasfinției Sale Claudiu, Episcopul  Curiei Arhiepiscopiei Majore, va avea loc comemorarea Episcopului Ioan Inochentie Micu Klein, la împlinirea a 250 de ani de la trecerea la cele veșnice.

În deschiderea evenimentului se va oficia o slujbă de pomenire pentru odihna veșnică a Ierarhului, urmată de conferința „Episcopul Ioan Inochentie Micu-Klein, întemeietorul Blajului” - Conf. univ. dr. Laura Stanciu.

Vor urma două lansări de carte prezentate de Prof. Ion Buzași: Blajul Episcopului Ioan Inochentie Micu-Klein, antologie de Alexandru Petărlecean, Ion Buzași și Ion Moldovan, apărută sub egida Mitropoliei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică Blaj și Episcopii și Mitropoliții Blajului de Pr. Ioan Vultur, apărută sub egida AGRU Blaj.

Programul va continua cu o expoziție documentară Documente, scrisori și memorii către Curtea Imperială de la Viena ale Episcopului Ioan Inochentie Micu Klein, prezentată de Dana Zecheru și un moment artistic: Requiem în Do minor de Wolfgang Amadeus Mozart. Interpretează soliști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța: mezzosoprana Lucia Mihalache, soprana Daniela Vlădescu, basul Constantin Axinte, tenorul Răzvan Săraru, Gomul Aptula, orgă.

 

Organizator: Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică

Parteneri: Consiliul Județean Alba, Primăria Blaj, AGRU Blaj

 

 

 

 

 Sursa:bru.ro