Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Verdict secret pentru Asia Bibi. Există motive de speranță

 
Verdict secret pentru Asia Bibi. Există motive de speranță
  • 09 Oct 2018
  • 1005

Soarta Asiei Bibi a fost decisă, dar noi nu știm care este. De fapt, Curtea Supremă din Pakistan, după ultima amânare senzațională, a emis sentința pentru femeia creștină condamnată la moarte pentru blasfemie și aflată încă în închisoare. Sentința există, dar este „confidențială”, nefiind comunicată.

Înaintea audierii Curții Supreme, Wilson Chowdhry, președintele British Pakistani Christian Association (Bpca), era optimist în privința verdictului: „Am încredere că va fi un bun rezultat. În toți acești ani de detenție, Asia a fost puternică și curajoasă și nu și-a pierdut deloc credința”, a declarat pentru agenția misionară Asia News. Tot pentru Asia News, Saiful Malook, avocatul femeii creștine a declarat: „Sunt 100% sigur că Asia va fi achitată”. În ultimele ore au venit rugăciuni din lumea întreagă pentru eliberarea sa.

Asia Bibi a fost cu adevărat achitată? Nu putem știi acest lucru până când Curtea Supremă nu decide să publice sentința. De fapt, riscul era prea puternic, atât în cazul unei achitări, cât și în cazul unei condamnări. Pe lângă poliție, mass-media și asociații pentru drepturile omului, adunate în fața sediului Curții, se afla și un număr însemnat de radicali islamici. Posibilitatea ca Asia Bibi să fie asasinată după o eventuală achitare era concretă. Pe lângă cazurile creștinilor achitați și uciși în ziua procesului, împreună cu judecătorul care a emis sentința, există și două victime ale violenței islamice, legate direct de cazul Asiei Bibi: Salman Taseer, guvernatorul Punjabului, ucis în ianuarie 2011 de garda sa de corp, și Shahbaz Bhatti, catolic, ministru al minorităților, ucis de talibani tot în anul 2011.

Prin urmare, Curtea Supremă a interzis accesul jurnaliștilor la audiere, a interzis folosirea telefoanelor mobile și a altor mijloace de înregistrare. În cazul în care achitarea va fi confirmată, a declarat Wilson Chowdhry, toate țările occidentale trebuie să îi ofere imediat azil politic. Asia nu merită cu nimic mai puțin pentru marele său stoicism.

„Faptul că judecătorii nu au dezvăluit încă verdictul este un semn bun - a spus și Thair Khalil Sindhu, unul dintre avocații Asiei Bibi - este foarte probabil ca amânarea publicării sentinței de Curte să ducă la achitare. Sperăm să fie transferată din închisoarea din Multan într-un loc sigur. Fundamentaliștii sunt gata să o ucidă”.

 

Traducere: Liviu Ursu

 Sursa:lanuovabq.it