Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

VIDEO: Discursul Maicii Tereza cu ocazia primirii Premiului Nobel

 
VIDEO: Discursul Maicii Tereza cu ocazia primirii Premiului Nobel
  • 17 Oct 2018
  • 2943

În urmă cu 39 de ani, la 17 octombrie 1979, Sfânta Tereza din Calcutta, fondatoarea ordinului Missionaries of Charity (Misionarele Carităţii), a primit Premiului Nobel pentru pace.

Iată câteva spicuiri din discursul său:

„Ne-am adunat aici ca să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru acest dar al păcii. V-am dat deja tuturor rugăciunea pentru pace a Sfântului Francisc de Assisi şi stau acum şi mă gândesc dacă nu cumva a simţit el atunci aceeaşi nevoie de a se ruga pentru pace pe care o simţim şi noi astăzi.

Aşa că haideţi să ne rugăm împreună:

«Fă-ne Doamne demni să ne putem servi semenii din întreaga lume care trăiesc şi mor în sărăcie şi foamete. (…)»”.

„Astăzi, la primirea acestui mare premiu – eu personal nu sunt deloc demnă de el – sunt fericită pentru săracii noştri, sunt fericită pentru că îi pot înţelege pe aceştia, şi mai bine zis pentru că pot înţelege sărăcia în care trăiesc oamenii noştri. Vă mulţumesc şi sunt fericită să accept acest premiu în numele celor flămânzi, a celor dezbrăcaţi, a celor fără de ţară, a invalizilor, a orbilor şi a bolnavilor de lepră”. (…)

„Am o convingere, pe care aş dori să vi-o împărtășesc: cel mai mare distrugător al păcii este în zilele noastre strigătul copiilor nevinovaţi şi nenăscuţi. Ce infracţiune mai mare poate exista decât faptul că o mamă îşi poate ucide propriul copil atâta vreme acesta i se mai află în pântec – poate doar felul în care ne ucidem unii pe alţii? Stă scris în Cartea Sfântă: «Chiar de mama şi-ar uita copilul, eu nu îl uit». Totuşi astăzi sunt omorâte milioane de copii nenăscuţi, iar noi nu avem nimic de zis”. (…)

„În ceea ce mă priveşte, naţiunile care au legalizat avorturile sunt cele mai sărace. Ele se tem de aceşti micuţi, de copii nenăscuţi. Iar aceşti copii trebuie să moară, pentru că o femeie nu a vrut să mai aibă un copil în plus, iar copilul este ucis.

Şi aici vă rog în numele acestor micuţi: salvaţi copiii nenăscuţi, recunoaşteţi-L pe Iisus în făptura lor !” (…)

„Să ne rugăm: «Doamne, dă-ne puterea să protejăm toţi copiii nenăscuţi încă». Pentru că un copil este cel mai mare cadou pe care îl face Dumnezeu familiei, poporului şi lumii.

Domnul să vă binecuvânteze!”