Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Episcopii catolici din România la Congregația pentru Bisericile Orientale

 
FOTO: Episcopii catolici din România la Congregația pentru Bisericile Orientale
  • 07 Noi 2018
  • 979

Pe agenda celei de-a treia zi a vizitei ad limina apostolorum a Episcopilor catolici din România, s-a aflat și vizita la Congregația pentru Bisericile Orientale. Astfel, începând cu ora 12 (ora Italiei), a început vizita Episcopilor din România la Congregația pentru Bisericile Orientale.

 

 

Congregația pentru Bisericile Orientale

 

A fost instituită în anul 1917 de Papa Benedict al XV-lea prin Motu Proprio Dei providentis, după un constant interes și o mare sensibilitate a predecesorilor Papi față de Orientul Creștin. Acest  dicaster al Curiei Romane îl asistă pe Pontifului Roman în exercitarea ministerului său pastoral în favoarea Bisericilor Catolice Orientale.

(GALERIE FOTO)

Competența Congregației privește chestiunile Bisericilor Catolice Orientale care sunt adresate Scaunului Apostolic. Patriarhii și Arhiepiscopii Majori ai Bisericilor Catolice Orientale sunt membrii de drept ai Congregației.

Se articulează în trei comisii: Liturgie (aprobarea textelor liturgice), Studii asupra Orientului Creștin (aprofundarea patrimoniului Bisericilor Orientale) și formarea clerului și a persoanelor consacrate (formarea studenților orientali la Roma).

Superiorii actuali ai Congregației pentru Bisericile Orientale sunt:

Prefect: Card. Leonardo Sandri

Secretar: Arhiepiscop Cyril Vasil’ S.J.

Subsecretar: P. Lorenzo Lorusso O.P.

 

Liviu Ursu

 

(Sursa foto: Pr. diacon Marius Cîmpean)