Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Sfânta Liturghie celebrată de Episcopii din România în Bazilica „Santa Maria Maggiore”

 
FOTO: Sfânta Liturghie celebrată de Episcopii din România în Bazilica „Santa Maria Maggiore”
  • 10 Noi 2018
  • 2949

A șasea zi a vizitei ad limina apostolorum a Episcopilor catolici din România a început cu celebrarea Sfintei Liturghii în Bazilica Santa Maria Maggiore din Roma.

Bazilica „Santa Maria Maggiore”

Situată pe colina Esquilin, Bazilica „Santa Maria Maggiore” este una dintre cele patru bazilici majore ale Romei. A fost construită în timpul pontificatului Papei Liberius (352-366) și reconstruită de Papa Sixtus al III-lea (432-440), fiind dedicată cultului Maicii Domnului, a cărei maternitate divină fusese tocmai recunoscută de către Conciliul din Efes din anul 431. Este singura bazilică care în urma intervențiilor și-a păstrat forma originală și este cea mai mare bazilică dedicată Maicii Domnului.

Potrivit unei legende, locul construirii bazilicii a fost indicat chiar de Fecioara Maria, care i-a apărut în vis Papei Liberius și lui Patrizio Giovanni. În data de 5 august, locul în care a urmat construcția bazilicii a fost acoperit de zăpadă.

(GALERIE FOTO)

Pe durata vizitei ad limina apostolorum, Episcopii catolici din România au celebrat Sfânta Liturghie în toate cele patru Bazilici Majore ale Romei.

 

 

Liviu Ursu

 (Sursa foto: Raimondo-Mario Rupp)