Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Video: Documentarul „Șapte martori pentru Mica Romă” în presa de la Vatican

 
Video: Documentarul „Șapte martori pentru Mica Romă” în presa de la Vatican
  • 10 Noi 2018
  • 1765

„O poveste de fidelitate și iubire față de Cristos și Biserica Sa. Filmul documentar „Șapte martori pentru Mica Romă” de Anca Berlogea Boariu prezintă viețile episcopilor greco-catolici români care au murit în închisoare, mărturisind credința fără ezitare. Mărturia lor a fost aceea care a menținut vie, chiar și în clandestinitate, Biserica Greco-Catolică, în ciuda regimului totalitar instaurat după cel de-al Doilea Război Mondial”. Cu aceste cuvinte descriu jurnaliștii de la Vatican filmul „Șapte martori pentru Mica Romă” prezentat în data de 8 noiembrie 2018 la Filmoteca Vaticană.

Bătrânii visuri vor visa, iar tinerii vor profeții” - cu acest pasaj din Vechiul Testament Papa Francisc ne-a dechis o nouă perspectivă asupra trecutului, indicându-ne modalitatea corectă de a trăi această comoară a mărturiei credinței”, a declarat după proiecția filmului la microfonul Vatican News, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore.

„Noi avem o memorie istorică a martirilor noștri, perioada de persecuție - a continuat Preasfinția Sa - însă, uneori riscăm să rămânem blocați în trecut, pentru că avem exemplul lor, dar, pe de altă parte noi trăim într-o perioadă diferită și trebuie să știm ce să facem cu această comoară. Mesajul central al episcopilor noștri, al preoților, al călugărilor și al credincioșilor care au suferit și și-au dat viața pentru a nu pierde comuniunea cu Sfântul Părinte, pentru a rămâne catolici, arată faptul că credința este un lucru vital. De fapt, Episcopul martir Iuliu Hossu repeta: „viața noastră este credința noastră sau credința noastră este viața noastră”. Cele două cuvinte sunt interschimbabile, în sensul că nu puteau renunța la credință fără a renunța la viață”, a explicat Episcopul.

Acest mesaj este unul foarte important, în special pentru tinerii de astăzi, deoarece au un trecut, au o comoară, au visurile părinților lor, ale Bisericii lor, ale episcopilor lor, dar trebuie să le transforme în profeții. Exemplul părinților noștri în credință ne învață că toate viețiile sunt profeții. Episcopii martiri și-au transformat viața în profeție, iar noi astăzi trebuie să facem comoară din visurile lor”, a încheiat Preasfinția Sa Claudiu.

 

Traducere: Liviu Ursu

 Sursa:vaticannews.va/it