Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

PS Claudiu după vizita ad limina Apostolorum: „Ne întoarcem foarte bucuroși, avem teme de făcut”

 
PS Claudiu după vizita ad limina Apostolorum: „Ne întoarcem foarte bucuroși, avem teme de făcut”
  • 11 Noi 2018
  • 656

După încheierea vizitei periodice ”ad Limina Apostolorum”, episcopii catolici din România și R. Moldova au marcat, duminică, 11 noiembrie a.c., la Roma, Centenarul Marii Uniri. Sfânta Liturghie cu Te Deum, organizată la inițiativa ambasadorului României pe lângă Sf. Scaun, Liviu-Petru Zăpîrțan, a avut loc la 9.30 în bazilica paleocreștină San Vitale, sediul misiunii romano-catolice române din Roma.

”Vizita a depășit cu mult așteptările de la început”, a spus prelatul greco-catolic pentru Vatican News – Radio Vatican. ”Momentul culminant a fost, desigur, întâlnirea cu Sfântul Părinte care, la fel, a fost peste așteptări. Am întâlnit un păstor, un Urmaș al lui Petru care s-a apropiat de noi cu simplitatea, căldura și seninătatea întâlnirii umane, ascultându-ne fără a ține cont de partea clasică a întâlnirilor diplomatice pe care le vedem de obicei”.

Mons. Claudiu Pop a recunoscut că ”majoritatea așteptărilor noastre erau legate de o sperată, de o atât de sperată vizită a Sfântului Părinte în România și, fără intra în detalii, pot să spun că [în această privință] ne întoarcem foarte bucuroși acasă, în comunitățile noastre”. ”Avem teme de făcut, avem rugăciuni de făcut”, a spus scurt episcopul Pop, lăsând de înțeles că perioada de pregătire pentru împlinirea acestei speranțe nu este chiar atât de lungă. Dar o certitudine poate fi împărtășită cu anticipație: ”La fel cum Sfântul Ioan Paul al II-lea a venit și a adus atâta bucurie”, a spus ierarhul de la Blaj, ”sunt convins că va fi din nou o plinătate de bucurie și de har atunci când Sfântul Părinte Papa Francisc vine în România”.

 Sursa:vaticannews.va/ro