Comunicat de presă privind achitarea și starea de sănătate a PS Virgil Bercea

• 16 Dec 2018

Episcopia Română Unită cu Roma Greco-Catolică Oradea preia și anunță decizia de achitare definitivă și irevocabilă a Preasfinției sale Virgil Bercea și a celorlați colaboratori ai instituției noastre, dată în ședința publică din data de 14/12/2018 de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, în procesul intentat de DNA Oradea.

Potrivit documentului de soluționare 338/2018 al ICCJR, se confirmă nevinovăția episcopulului Virgil Bercea, a administratorului Ovidiu Constantin și a contabilei Stela Iambor, soluție emisă în februarie 2017 de Curtea de Apel Oradea.

Ne bucurăm că adevărul a fost confirmat de organele de justiție, cărora Episcopia Greco-Catolică de Oradea le-a pus la dispoziție toate documentele necesare pe parcursul derulării procesului. Mulțumim lui Dumnezeu pentru că în toată această perioadă ne-a întărit în credință!

Decizia vine după o perioada dificilă traversată de PS Virgil Bercea: pe lângă stresul procesului aflat în derulare, a urmat suferința provocată de incendiul devastator de la Palatul Episcopal, care au dus în cele din urmă la probleme majore de sănătate. La ora actuală, starea de sănătate a episcopului nostru s-a îmbunătățit considerabil și sperăm că vestea confirmării nevinovăției sale va contribui la însănătoșirea totală.

În prezent, PS Virgil Bercea se află în stare de convalescență, urmând un program riguros de recuperare care va dura până la restabilirea completă.

În această perioadă nu sunt recomandate prezențele în mulțime și nici un program intens de vizite, însă activitatea Curiei Episcopale nu este afectată de acest program de recuperare. PS Virgil Bercea urmărește personal buna funcționare și desfășurare a activităților Curiei Episcopale și a Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, în strânsă colaborare cu toți cei responsabili de aceste activități.

Biroul de Presă al Episcopiei Greco Catolice de Oradea

Sursa:egco.ro