Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

ZMT Panama: în curând, circa 200 de mii de tineri; pregătiri, în aşteptarea Papei

 
ZMT Panama: în curând, circa 200 de mii de tineri; pregătiri, în aşteptarea Papei
  • 12 Ian 2019
  • 2281

La cea XXXIV-a ediţie a întâlnirii mondiale a tinerilor, cu desfăşurare între 22 şi 27 ianuarie, vor participa peste 200 de mii de tineri proveniţi din 155 de ţări, inclusiv din România. De asemenea, 100 de tineri indigeni din cele cinci continente, vor participa la propria reuniunea mondială, cu desfăşurare între 16 şi 19 ianuarie, urmând ca, din 23 ianuarie, să se alăture tinerilor reuniţi în Panama.

Într-un recent interviu pentru Vatican News, purtătorul de cuvânt al Zilei Mondiale a Tinerilor, Giancarlo Candanedo, a relatat despre pregătirile în curs, spunând că rugăciunea se află pe primul loc pe lista activităţilor pregătitoare. "Nu putem uita că acest eveniment reprezintă o provocare foarte mare pentru o naţiune mică, precum a noastră», a spus, specificând că Sfântul Părinte a dorit să încredinţeze această responsabilitate nu doar ţării lor, ci întregii Americi Centrale şi întregului episcopat, adăugând că nu vor să-l dezamăgească pe pontif. La pregătirile apropiatei Zile Mondiale a Tinerilor participă şi guvernul panamez care, pentru prima oară în istoria Zilei Mondiale a Tinerilor, a creat o structură administrativă în măsură să ajute la organizarea evenimentului.

Purtătorul de cuvânt al Zilei Mondiale a Tinerilor din Panama a vorbit despre energia şi entuziasmul care au caracterizat pregătirile privind primirea papei Francisc, în planul securităţii şi al etapelor din programul vizitei, totul fiind aproape pregătit. De asemenea, sunt gata kit-urile pelerinilor – care vor conţine Rozarii, realizate artizanal la Betleem, de familii fără posibilităţi materiale; vor fi circa 1 milion cinci sute de mii Rozariile realizate la Betleem.

 Sursa:vaticannews.va/ro