Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Liberă cu adevărat, după 9 ani de detenție pe nedrept

 
Liberă cu adevărat, după 9 ani de detenție pe nedrept
  • 29 Ian 2019
  • 1403

În cele din urmă, Asia Bibi este complet liberă. Curtea Supremă de Justiție a respins recursul împotriva sentinței din 31 octombrie 2018 prin care era declarată nevinovată.

"Pe baza probelor, această cerere de revizuire este respinsă", a declarat președintele completului de judecată Asif Saeed Khosa, în această dimineață. Acum, mama creștină, care a petrecut mai mult de nouă ani în închisoare fără a fi vinovată, este liberă să părăsească țara. Probabil se va alătura foarte curând fiicelor ei care ar putea fi deja în străinătate. În zona curții, pe lângă poliție, azi au fost prezente și trupe paramilitare dispuse să lupte împotriva oricăror posibile incidente.

Judecătorul nu pedepsește o persoană nevinovată

Potrivit judecătorului, petentul apelului "nu a fost în măsură să identifice vreo eroare în verdictul Curții Supreme privind achitarea Asiei Bibi". În timpul ședinței, avocatul reclamantului a cerut să se judece cererea de un complet mai mare, care să includă și clerici islamici. Răspunsul judecătorului a fost unul ferm: "Verdictul a fost emis pe baza mărturiilor. Potrivit islamului, ar trebui ca o persoană să fie pedepsită chiar dacă nu a fost găsită vinovată? Arătați-ne ce este în neregulă cu verdictul."

Până astăzi, după sentința de achitare, Asia Bibi era protejată într-o locație secretă din Pakistan, fiind doar pe jumătate liberă. Cu toate că nu era reținută, nu putea părăsi Pakistanul, unde grupurile fundamentaliste islamice ar fi putut însemna o amenințare reală împotriva vieții sale. În ultimele luni, Asia a fost întotdeauna alături de soțul ei Ashiq Masih, în timp ce ficele sale ar fi deja în Canada, unde au solicitat azil, deși autoritățile de la Ottawa nu au confirmat încă. Însă acest zvon circulă printre pakistanezii din diaspora și în mass-media anglo-saxon

Apărătorul femeii, musulmanul Saiful Malook, a fugit și el la Amsterdam, în 3 noiembrie. Și de acolo a mers în Marea Britanie, dar a decis să se întoarcă în Pakistan pentru a fi prezent la decizia de astăzi. O alegere pe care Malook o definește drept "permanentă", dar a recunoscut că "nu este fără riscuri", în ciuda cererii de protecție adresată prim-ministrului Imran Khan.

 

Traducere: ACCSursa:www.avvenire.it