Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Preasfinția Sa Claudiu la lucrările Conferinței Episcopale Franceze

 
Preasfinția Sa Claudiu la lucrările Conferinței Episcopale Franceze
  • 09 Noi 2013
  • 4076
Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, participă în aceste zile la lucrările Adunării plenare a Conferinței Episcopale Franceze. Peste 120 de episcopi se reunesc în sesiune de toamnă între 5 și 10 noiembrie 2013 în Sanctuarul de la Lourdes, pentru a reflecta împreună asupra diferitelor chestiuni interne ale Bisericii Catolice în Franța.

Dintre subiectele abordate de către ierarhii francezi, se numără aspecte legate de familie, de sfârșitul natural al vieții umane, dar și cele legate de formarea la slujirea preoțească, despre prezența catolicilor în societatea contemporană, precum și despre fenomenul social al avorturilor și consecințele acestui asupra educației tinerilor.

Totodată, au fost expuse situația creștinilor din Orientul Mijlociu precum și noua traducere oficială liturgică a Sf. Scripturi, care va fi prezentată în mod oficial pe data de 22 noiembrie 2013.

Conferința Episcopală Franceză reunește de două ori pe an toți episcopii și cardinalii ce activează în Franța și în Departamentele franceze d`outre-mer, precum și cardinalii francezi aflați la pensie și care își au rezidența pe teritoriul Franței. Totodată, fac parte din Conferința Episcopală Episcopii Eparhiali ai Eparhiilor orientale din Franța: Eparhia Armeană „Sf. Cruce”, Eparhia Ucrainiană „Sf. Vladimir cel Mare” și Eparhia Maronită „Notre Dame de Liban”.

DCC