Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Au fost ucişi doi preoţi, în Columbia şi Madagascar

 
Au fost ucişi doi preoţi, în Columbia şi Madagascar
  • 23 Feb 2019
  • 1154

Tot banii par să fie şi la originea uciderii violente a unui al preot, de această dată în Africa, mai exact în Madagascar. Părintele Nicolas Rotodisoa lucra la centrul de formare Soanavela şi, în seara de 9 februarie, se întorcea acasă cu motocicleta după o vizită făcută unui bolnav pentru a-i duce Preasfânta Împărtăşanie. După ce a fost jefuit, preotul a fost ucis prin împuşcare.

Biserica din Madagascar denunţă o excesivă lipsă de securitate în ţară, făcând apel la poliţie şi la toţi responsabilii să acţioneze în mod cât mai eficient. În ambuscadă a fost ucisă şi o altă persoană, poliţia arestând până în prezent opt suspecţi. Monseniorul Odon Marie Arsène Rayanakolona, episcop de Antananarivo, a anunţa că va prezenta o plângere în contextul în care postul local de Jandarmerie nu a răspuns la solicitările de intervenţie ale populaţiei, ajungând la locul crimei cu mare întârziere.

În Columbia continuă climatul de nesiguranţă şi violenţă, uciderea părintelui Carlos îngroşând lista celor circa 430 de lideri din domeniul social, apărători ai drepturilor omului, care au fost asasinaţi începând din 2016.

Recent, într-un interviu pentru Vatican News, mons. Héctor Fabio Henao Gaviria, director al secretariatului naţional al Pastoraţiei sociale şi al asociaţiei Caritas din Columbia denunţa o situaţie foarte confuză şi foarte dificilă, concentrată în anumite zone dar cu un impact la nivelul întregii ţări, prelatul vorbind despre bande care acţionează atât la sate cât şi la oraşe.

A. MărtinașSursa:vaticannews.va/ro