Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Martirii decapitați în Libia, izvor de credință și de miracole

 
Martirii decapitați în Libia, izvor de credință și de miracole
  • 25 Feb 2019
  • 5126

Din orașul El-Aour (Egipt), provin 13 din cei 21 de creștini masacrați de jihadiști în anul 2015. Zona a devenit o destinație pentru pelerinaje și teatru de vindecări miraculoase.

Martiriul celor 21 de creștini copți egipteni, decapitați de Statul islamic în anul 2015 pe plajele din Sirte (Libia), a devenit astăzi un izvor de miracole pentru comunitatea creștină din Țara faraonilor. La patru ani de la executarea barbară a creștinilor răpiți de jihadiști, memoria lor este încă vie în Egipt, iar localitatea lor de origine a devenit un loc de miracole și de pelerinaje.

Masacrul a reprezentat probabil punctul culminant al barbariei jihadiste. Locuitorii din El-Aour, localitate de origine a 13 dintre victime, povestesc cu mândrie „martiriul” concitadinilor lor iluștri, venerați astăzi ca și sfinți în Biserica Coptă.

Scriitorul german Martin Mosebach a vizitat orașul El-Aour, a întâlnit familiile creștinilor uciși de ISIS și a strâns mărturiile acestora în cartea: „Cei 21 - O călătorie în țara martirilor copți”. Acesta a afirmat: „Am ajuns într-un oraș sărac și murdar, dar plin de oameni bogați în credință. În spiritualitatea copților - adaugă - miracolele reprezintă o componentă esențială și toți locuitorii vorbesc de miracole”.

Unul dintre aceste miracole îl privește chiar pe fiul unuia dintre cei uciși în Libia. Băiatul ar fi căzut de la etajul al III-lea al clădirii în care locuiește, pierzându-și simțurile și rupându-și brațul în mai multe locuri. După ce s-a treit, baiatul a povestit că și-a visat tatăl care l-a prins în timpul căderii. Câteva zile mai târziu, printr-o radiografie s-a putut constata că era complet vindecat. Locuitorii, explica scriitorul, „consideră că martirii au puteri taumaturgice”.

Pr. Rafic Greiche, purtătorul de cuvânt al Bisericii Catolice egiptene, confirmă zvonurile de miracole, printre care se află unele vindecări inexplicabile științific sau icoane care lăcrimează în unele case ale rudelor martirilor. Totodată - avertizează preotul - trebuie să fim atenți și să așteptăm rezultatele cercetărilor Bisericii Catolice, care are o abordare mai prudentă”.

Un lucru este cert. Dintr-un orășel sărac și primitiv, El-Aour a devenit un loc de pelerinaje, iar catedrala martirilor este plină de credincioși proveniți din toate colțurile țării. Unii dintre aceștia vin de la sute de kilometri distanță pentru a aduce un omagiu eroilor moderni ai credinței.

 

Traducere: Liviu Ursu

 



Sursa:asianews.it