Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Egipt. O nouă catedrală catolică la Luxor, în locul celei distruse de incendiu

 
Egipt. O nouă catedrală catolică la Luxor, în locul celei distruse de incendiu
  • 28 Feb 2019
  • 1705

O nouă catedrală catolică pe pământ egiptean. Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale a sfințit pe 27 februarie a.c., piatra de temelie a noii catedrale catolice din Luxor. Vechea catedrală a fost distrusă de un incendiu pe 21 aprilie 2016, iar la scurt timp a fost demarată o colectă internațională de strângere de fonduri pentru reconstrucție. Cauzele incendiului nu au fost constatate, existând încă de la început suspiciunea unei mâini criminale.

Catedrala, proiectată de arhitecți italieni, se va extinde pe o suprafață de aproximativ 1500 de metri pătrați și va deveni un punct de referință pentru catolicii din zona Luxor și a Mării Roșii.

Cardinalul Sandri se află în aceste zile în Egipt, în calitate de trimis special al Sfântului Părinte, cu ocazia celebrării a 800 de ani de la întâlnirea Sfântului Francisc de Assisi cu sultanul Al-Malik Al-Kāmil.

Cu această ocazie, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale a participat și la ceremonia sfințirii pietrei de temelie a unei alte biserici din nordul țării.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:avvenire.it