Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Prima etapă a întâlnirii naţionale a preoţilor români uniţi la Roma, 2019

 
FOTO: Prima etapă a întâlnirii naţionale a preoţilor români uniţi la Roma, 2019
  • 06 Mar 2019
  • 2361

Luni 4 martie 2019 a avut loc la Roma, la Biroul C.E.I. al Fundaţiei Migrantes prima parte a întâlnirii naţionale a preoţilor români uniţi din Italia. Convocarea a venit din partea Directorului Fundaţiei Migrantes, don Giovanni De Robertis, cu sprijinul părintelui Cristian Crişan, Vizitator Apostolic pentru BRU Europa şi Coordonator naţional pentru BRU Italia.

Întâlnirea de la Roma a fost un bun prilej pentru a continua organizarea ecleziastică a comunităţilor române greco-catolice din Italia, cu o atenţie deosebită la aspectele fundamentale ale asistenţei spirituale şi pastorale promovate şi susţinute mereu de către C.E.I. prin colaborarea între biroul central al Fundaţiei Migrantes cu realităţile din fiecare dieceză, cu ajutorul şi sub îndrumarea directă a episopilor locali, fără o întrerupere a relaţiei speciale cu Biserica de origine a credincioşilor români, prin reprezentatul vizibil al acesteia, PF Sa Lucian Card. Mureşan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice.

Din partea Bisericii Catolice din Italia (prin intermediul C.E.I.) s-a primit şi se primeşte în continuare tot sprijinul pentru o cât mai bună desfăşurare a acelor aspecte care vizează pastorala imigranţilor, cu o atenţie specială faţă de cei mai slabi şi nevoiaşi, cum ar fi cei din spitale, din închisori, minorii, alte categorii sociale la risc şi cei persecutaţi. “Se doreşte continuarea şi întărirea relaţiilor cu episcopii la nivel local şi organizarea ecleziastică la nivel naţional, pentru păstrarea specificităţii Bisericii particulare sui iuris”, a declarat Mons. Pierpaolo Felicolo, directorul Biroului Migrantes al diecezei de Roma. “Cunoaşterea reciprocă este importantă atât pentru preoţii cât şi pentru credincioşii din cadrul diecezelor latine de rit roman din Italia, cu o atenţie deosebită şi asupra aspectelor ecumenice, în cadrul relaţiilor cu celelalte biserici, îndeosebi cu cea ortodoxă”.

Aceste aspecte au fost atinse pe scurt, în cadrul discuţiilor despre Vizita Apostolică a Sfântului Părinte Papa Francisc în România, în perioada 31 mai – 2 iunie. Duminică 2 iunie Sanctitatea Sa Papa Francisc se va afla la Blaj – “Mica Romă” a românilor – mai precis în centrul spiritual şi istoric al românilor din Transilvania.

Se reaminteşte că cea de a doua parte a întâlnirii naționale a preoţilor români uniţi din Italia va avea loc sâmbătă 16 martie 2019 la Palatul Arhiepiscopal din Florenţa, la care va participa Mons. Giuseppe Baturi, responsabilul Biroului Juridic al C.E.I. La ora 10.00 are loc audienţa la Eminenţa Sa Card. Giuseppe Betori, Arhiepiscop de Florenţa.

Toţi preoţii au fost invitaţi atât la prima cât şi la cea de a doua întâlnire.Sursa:bru-italia.eu