Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Anecdota care demonstrează că știința și credința sunt compatibile

 
Anecdota care demonstrează că știința și credința sunt compatibile
  • 12 Mar 2019
  • 539

Această anecdotă din viața lui Louis Pasteur, pionier al microbiologiei și inventator al vaccinului împotriva rabiei, prezintă foarte bine modestia marelui om. De asemenea, subliniază posibilitatea reconcilierii credinței creștine cu știința.

Întâmplarea are loc în 1892 într-un tren. Louis Pasteur, în vârstă de 70 de ani, se afla într-un vagon, alături de un tânăr student. Celebrul chimistul se ruga rozariul, trecându-și boabele din lemn de trandafir printre degete, când a fost interpelat de stundent:

- Domnule, încă mai credeți în astfel de chesti învechite?

Începând să râdă, a mai adăugat:

- Nu credeți în astfel de stupidități. Urmați sfatul meu. Aruncați acest rozariu pe fereastră și aflați ce are de spus știința despre un astfel de subiect.

- Știință? Îi răspunse bătrânul cu multă modestie. Nu înțeleg știința asta ... Poate îmi poți explica dumneata.

Studentul văzând că omul este profund atins. Pentru a evita să-l ofenseze și mai mult, îi răspunde:

- Dați-mi adresa dumneavoastră și vă voi trimite câteva cărți care să vă ajute în acest domeniu.

În acel moment domnul Pasteur se căută în buzunarul interior al sacoului său și luând cartea de vizită i-a dat-o tânărului. Văzând numele scris pe a, studentul, rușinat, și-a aplecat capul și nu mai îndrăzni să spună un cuvânt. Tocmai citise: "Louis Pasteur, director al Institutului de Cercetări Științifice din Paris".

Traducere: ACCSursa:it.aleteia.org