Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Foto: Întâlnirea națională a responsabililor cu pastorația tineretului

 
Foto: Întâlnirea națională a responsabililor cu pastorația tineretului
  • 13 Mar 2019
  • 641

La Oratoriul „Leonard Murialdo” din Popești-Leordeni are loc, în zilele 11-13 martie 2019, întâlnirea națională a responsabililor oficiilor diecezane şi eparhiale pentru pastoraţia tineretului din țara noastră. Găzduită de Arhidieceza Romano-Catolică de București, întâlnirea este organizată de Oficiului Naţional pentru Pastoraţia Tineretului din cadrul Comisiei pentru laici a Conferinței Episcopilor catolici din România (CER).

La lucrări participă 20 de delegați din Arhidieceza Romano-Catolică de București, Dieceza de Iași, Dieceza de Timișoara, Arhidieceza de Alba Iulia, Dieceza de Satu Mare, Eparhia de Maramureș, Eparhia de Oradea, Eparhia de Lugoj, Episcopia „Sf. Vasile cel Mare” de București, Eparhia de Cluj- Gherla, Arhiepiscopia Majoră de Alba Iulia și Făgăraș.

Pe parcursul întâlnirii, participanții vor discuta despre Ziua Mondială a Tineretului care a avut loc în Panama, în ianuarie a.c., despre vizita Papei Francisc în România, despre Întâlnirea post-sinodală ș.a. În dimineața zilei de marți, 12 martie a.c., participanții s-au întâlnit cu Excelenţa Sa Miguel Maury Buendía, Nunţiul apostolic în România şi Republica Moldova, la sediul Nunțiaturii, și ulterior, la sediul Episcopiei ”Sf. Vasile cel Mare”, cu PS Mihai Frățilă, Episcop greco-catolic de București și coordonator al Comisiei CER pentru pregătirea vizitei Papei Francisc.

În seara aceleași zile, ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București va prezida Sf. Liturghie în biserica Oratoriului. Întâlnirea responsabililor oficiilor diecezane şi eparhiale pentru pastoraţia tineretului se va încheia miercuri, 13 martie a.c., la prânz. Din partea Arhidiecezei Romano-Catolice de București participă Pr. Marian Blaj, responsabil al Centrului Diecezan pentru Pastorația Tineretului (CDPT) și tânărul Darius Măneasa, de la Parohia Bărăția din capitală.

 Sursa:angelus.com.ro