Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Pelerinajul Parohiei Greco-Catolice Române din Paris în Israel

 
FOTO: Pelerinajul Parohiei Greco-Catolice Române din Paris în Israel
  • 20 Mar 2019
  • 2729

Între 12 martie – 19 martie 2019, Parohia Greco-Catolică Română „Sf. Gheorghe” din Paris a organizat un Pelerinaj în Țara Sfântă.

Însoțiți de pr. Mihai Marina, cei 50 de credincioși de la Paris au pornit „pe urmele lui Isus și ale Mariei”, fiind călăuziți de pr. Cristian Văcaru, responsabil al comunității catolice române din Țara Sfântă.

În primele zile, grupul de pelerini a vizitat în Galilea orașul Haifa cu Biserica ”Stela Maris” și Grădinile Baha’i, Muntele Tabor, Nazaret cu Biserica ”Izvorul Maicii Domnului”, Biserica Sf. Iosif și Bazilica Bunei Vestiri, Cana Galileii unde au fost reînnoite promisiunile de la căsătorie, Tabgha - Înmulţirea pâinilor şi a peştilor și Primatul Sf. Petru, Muntele Fericirilor, Lacul Ghenizaretului precum și Sinagoga din Capernaum și Casa Sf. Petru.
 
Pelerinajul a continuat prin Valea Iordanului spre Iudeea cu reînnoirea promisiunilor baptismale în râul Iordan, Pustiul Iudeii și orașul Ierihon, Sicomorul lui Zaheu, mănăstirea Ispitirilor lui Isus și Marea Moartă.
 

În cetatea Ierusalimului, credincioșii de la Paris au vizitat Biserica Sf. Ana și Scăldătoarea Betesda, Biserica Biciuirii, Capela Condamnării, Mănăstirea ”Ecce homo  – Litostrotos”, Via Dolorosa până la Bazilica Sfântului Mormânt, precum și Zidul Plângerii. Pe Muntele Măslinilor, credincioșii au vizitat Capela înălţării, biserica ”Pater noster”, capela ”Dominus flevit”, Grota Apostolilor, Mormântul Maicii Domnului și Bazilica Agoniei lui Isus, iar pe Muntele Sionului, Biserica ”Sancti Petri in Gallicantu”, Biserica benedictină Adormirea Maicii Domnului și Mormântul Regelui David.
 
Un alt moment deosebit a fost pelerinajul în cetatea Nașterii Mântuitorului, Betleem : Bet Sahour - Câmpul Păstorilor, Grota Naşterii, Bazilica Naşterii lui Isus și Grota Laptelui, împreună cu Biserica Vizitei Sf. Fecioare Maria la Elisabeta și Biserica Naşterii Sf. Ioan Botezătorul de la Ein Karem, precum și Betania cu mormântul lui Lazăr.
 
În ultima zi a pelerinajului ne-am oprit pentru celebrarea Sfintei Liturghii la Qiryat Yearim locul unde se vorbește ultima dată în Sfânta Scriptura despre Arca Alianței. De aici am pornit spre Lod, locul în care se află mormântul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul Parohiei noastre de la Paris.

Pe lângă celebrarea zilnică a Sfintei Liturghii în diferitele biserici și capele, programul spiritual pelerinajului a cuprins diferite devoțiuni în locurile sfinte, în comuniune de rugăciune cu creștinii din Țara Sfântă, leagănul credinței noastre.

Pr. Mihai Marina